Ihanaa naiset ihanaa!

Normaalisti neuloja neuloo televisiota katsellessaan. Tällä viikolla on kuitenkin ollut toisin. Helsingissä luisteltiin taitoluistelun euroopanmestaruuksista. Alkuviikosta, parien ja miesten luistellessa neulominen vielä onnistui, mutta naisten liukuessa jäälle neule jäi käsistä. Television ääressä neuloja pyyhki kyyneleitään, kun hänen urheilusankarinsa Susanna Pöykiö luisteli upean ohjelman. Neljä vuotta sitten kovin sairaana ollut neuloja sai aivan muuta ajateltavaa ja johdatettiin uusiin maailmoihin juuri Susanna Pöykiön upeiden liukujen myötä.

Lehtikuva: Vesa Moilanen

Neuloja oli varautunut kotikisoihin jo lähes vuotta aikaisemmin. Liput oli ostettu jäätanssin vapaatanssiin sekä naisten vapaaohjelmaan. Naisten lyhytohjelma menestyksen jälkeen olikin mahtavaa liittyä suomalaishuumaan seuraamaan vapaaohjelmaa. Viime keväänä saamani lahjatöötti tuli tarpeeseen. Pitäähän sitä nyt omiaan kannustaa. Tietysti mitalli on noille urheilijoille aivan erityinen kokemus, mutta kyllä katsomossa istunut pieni neulojakin muistaa tämän varmasti lopun  ikäänsä. Lähes täysi aareena, valtavat suosionosoitukset sekä suomenlippujen meri ja tietysti suomalainen mestari Laura Lepistö, joka ei todellakaan esiinny anteeksipyydellen, vaan rohkeasti ja valloittavasti. Näillä menestyneimmillä suomalaisilla naisluistelijoilla on mestareiden meininki ja sitä on upea seurata.

Kiira Korpikin osoitti mestariutensa. Kuten taitoluistelun ”Antero Mertaranta” Tapio Suominen totesi: Tämä nainen on kovasta puusta veistetty. Ja onhan hän. Alun kaatumisen jälkeen hän kuitenkin luisteli EM- kisojen viidenneksi.

Olympialaiset on tietysti oma lukunsa ja muistanhan minä tietysti Torinon 2006, naisten vapaaohjelman. Siellä piippuhyllyllä se sinnikäs, pieni, suomalainen heilutti pikkuista lippuaan (neulomissaan asusteissa) Carolina Kostnerin fanikatsomon vieressä. Siellä oli japanilaislippujen meri. Heidän luistelija oli upea ja kuin tyhjästä ilmestynyt japanialaisyleisö oli elämys.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Ihanaa naiset ihanaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s