Saumatonta sukkapolkkaa

Tämä neuloja palaa aina sukkiin. Se on lähes varma tapa palauttaa neuleilo harhapoluilla kulkemisen jälkeen. Monesti käy myös niin, että sukat osoittautuvat parhaaksi mahdolliseksi lahjaksi ja perustelutkin ovat toinen toistaan vuolaampia. Tanssiopejani olen viime vuosina muistanut jonkinlaisella korulla, mutta menneen joulun alla korun antaminen tuntui itsensä toistamiselta.

Sukat tuntuivat oikealta ratkaisulta ja vuollaat selitykset seurasivat. Neulekuopasta minut nostanut Polkka- lanka on tietysti luonnollinen valinta tanssinopetajille, vaikka aivan polkasta nyt ei varsinaisesti ole kyse. Ja täytyyhän tanssijan jalat pitää lämpöisenä. Villasukat on helppo ja sujuvasti arkiseksi äityvä tapa hemmotella itseään. Niitä ei kai voi olla liikaa. Polkan värikartalta löytyi kaiken huipuksi sopivat väritkin.

Punaiset sukat on aloitettu kärjestä. Jalkaterää seuraa tiimalasikantapää ja varren jouste on nurjien ja kierrettyjen oikeiden silmukoiden punos. Sukan suuta koristaa vielä nirkkoreuna, täydentämässä pinkkiin sopivaa prinsessateemaa. Vihreät sukat alkavat 20 krs:n nurjien ja kierrettyjen oikeiden jousteella. Loppuvarsi on sileää pintaa, joka taipuu käytössä säärystimien tapaan. Vahvistettu kantapää Mummin reseptillä eli ilmeisesti ranskalainen kantapää (?!). Vihreiden sukkien terä näyttää jotenkin lyhyeltä, mutta kyllä minä sen sovitin useaan kertaan ja oli se sopiva.

Tajusin myös Serkkutyttöni jääneen villasukkapaitsioon moniksi vuosiksi. Halusin jotakin riemunkirjavaa ja raikasta, mutta en todellakaan ollut valmis tuota sanaparia usein seuraavaan loputtomien langanpätkien päättelyyn. Suosikki Jättiraitalangan rippeet pääsisivät puikoille ja keltainen kerän nysä saisi palvella mausteen virkaa. Neuloja päätti tehdä sukkiin myös pystyraidan säästyäkseen päättelyltä. Kantapäätä lukuun ottamatta (kantapäässä oranssi) sukan poikki kulkee keltainen raita. Tuo siunattu raita pelasti neulojan sekä langan juoksutukselta, että tolkuttomalta päättelyltä. Lisäksi suosikki jättiraidat saivat arvoisensa kasvojen kohotuksen.

Neuloja pääsee lopultakin kääntämään katseensa täysin kohti kevään kipristävää kirkkautta. Hän nautiskelee kevään värikartoista sekä neulemalleista ja toivoo välimerellisen mohairihanuutensa valmistuvan kirpeisiin kevättalven päiviin.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Saumatonta sukkapolkkaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s