Koukeroita koruissa ja käytännössä

spiraalit

Spiraalit ovat suuria rannekorusuosikkejani. Pienet helmet korostuvat hauskasti suuressa määrässä ja pikkuruiset korostuvat hauskasti hiukan itseään isommilla helmillä. Koru pysyy kepeänä ja käytännöllisenä. Mitä kerroksellisempi spiraali on, sitä viehättävänpi siitä tulee. Nämä korut ovat erityisen otollisia tunnelmilla leikkimiseen. Olen tehnyt vain muutamia mainitakseni barokki-, maailmankaikkeus- ja prinsessaunelma-aiheisia. Spiraalisormukset ovat tällä hetkellä ideoinnin alla. Minut yllätti se, ettei sormuksiin päde ensinkään isosisarrustensa lainalaisuudet, vaikka koonkin ottaisi huomioon. Spiraalirannekorut ovat kuitenkin osoittautuneet mutkattomiksi ja kepeiksi koruiksi tekijälleen. Ulkoasu todellakin hämää.

Tänään minulle selvisi erittäin hämmentäviä koukeroita Suuren käsityölehden tilausmaksuista. Minulla oli voimassa 6 kk:n kestotilaus ja laskun kolahdettua postiluukusta, päätin tarkistaa hinnan. Tällä tavoin lehden tilaaminen tulee kalliimaksi kuin irtonumerojen ostaminen. Yhden lehden hinnaksi tulee 9,30 €. Olin jo siis peruuttamasti tilausta, kun ryhdyin tarkastelemaan muita kestotilaushintoja, 12 kk:n kestotilauksella lehden hinnaksi tulee 7,80 €, joka on jo irtonumerohintaa edullisempi, mutta laskutus erä on 78 €. Minä soittamaan ja jonottamaan asiakaspalveluun, voidakseni muuttaa tilaustani. Jonotus ei onneksi ollut kovin pitkä ja asiakaspalvelija oli oikein ystävällinen. Tilauksen muuttaminen sujui ongelmitta. Hän tarjosi myös mahdollisuutta maksaa tilaus kahdessa erässä tuolla vuoden kestotilauksen hinnalla. Sopihan se. Siitä kertyi minulle säästöä toistakymmentä euroa. Hämmentyneenä koitin kuitenkin kysyä, että mikä sitten on 6 kk:n ja 12 kk:n kestotilauksen ero. Siihen he eivät osanneet antaa hinnan lisäksi muita selityksiä. Siis mikäli olette ks. lehden kestotilaajia. Tarkistakaa, että tilauksenne on 12 kk:n kestotilaus. Tällä tarkistuksella säästää 15 €.

Muutenkin olen ilon ja pettymyksen vuorotellessa seurannut päätoimittajavallan vaihtumista Suuressa käsityössä. Paljon on ollut tuoretta ja hyvää, mutta erityisesti helmikuun pääkirjoitus sekä kolumnisti ovat aiheuttaneet minussa kummastusta. Ihan kivoja kolumneja, mutta ehkä niille luontevampi paikka olisi jossakin perhelehdessä? Ainakin toistaiseksi käsityöt ovat jääneet aika marginaaliseen rooliiin. Harrastelijoiden lehdessä voisi toimia kolumnistina joku käsityöalan ammattilainen. Arkiset aiheet tulevat ehkä turhan läheltä ja ovat käsityöharrastajilli liiankin tuttuja. Toivotaan, että muutokset asettuvat sinne ilon puolelle alkuhahmottelujen jälkeen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s