Ei enää terapiaa, vaan täyttä törinää

Elämä kulkee taas täyttä vauhtia ja tuulta purjeissa. Sairastelun jäljet ovat enää merkkejä eletystä elämästä ja aukkoja ansioluettelossa. Käsin tekeminen kantoi minut rankimman yli. Se oli minun ”terapeuttini”. Niin pysyi nenä pinnalla ja jos ajattelee mielen olevan nenän yläpuolella, niin mieli korkealle. Totta puhuen se ei aina ollut järin korkealla, mutta yleensä kuitenkin nenän yläpuolella. Tuona aikana sai alkunsa myös tämä blogi, joka kantoi usean vuoden nimeä Käsillätekemisen terapiaa. ”Terapeuttini” on lähetetty lomalle jo joitakin kuukausia sitten, joten bloginikin joutui kesannolle. Jotakin epätoivoista olen yrittänyt raivatakseni tätä tyhjyyden ja hiljaiselon niittyä. Suuri muutos on tapahtunut elämässäni, niinpä täälläkin täytyi tapahtua jotakin suurta.

dscf7158

Käsin tekemisestä on tullut minulle mielentila. Mielentila, jonka löysin lapsuuden loputtoman pitkistä kesistä. Perheemme kesäpaikka kuvaa minulle parhaiten sitä mielentilaa, jossa haluan elämääni elää ja puuhiani jakaa. Se on mahdotonta kuhinaa keittiöpuutarhassa, mielikuvitusleikkejä rantakivikossa, odottamaton ilmestys metsän reunassa, lintujen konsertin alkua aamunkajossa ja sitä valtavaa erämaan avaruutta mielen koukeroissa. Leppeä kesätuuli puhaltaa ja vie mukanaan. Tervetuloa Punaisen sydämen torpalle!

I needed a new name to my blog because crafting is no longer a question of therapy. It did take me over those hard and unsure years. My health wasn’t good and no one knew what’s wrong. After four years they found the reason and I healed and can live normal life again. Only few blanks in my resume left. Crafting came to stay. It’s a state of mind for me. That same state I can reach on summer residence of our family. There I spent those careless, endless summers of my childhood. So my friends, welcome to Punaisen sydämen torppa (The Cottage of red heart)!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Ei enää terapiaa, vaan täyttä törinää

  1. Mukavaa että muutkin ovat käyttäneet käsitöitä terapiana. Itsekin käytin tietämättäni jotain 20 vuotta sitten ja nyt olen taas käyttänyt. Tajusin vain asian vasta tänä keväänä.

    Mielenkiinnolla jään odottamaan muuttuuko blogin luonne mihinkään suuntaan.

  2. Kiitos tervetulotoivotuksista – varmasti tulen käymään täällä edelleenkin. Kirjoitit myös jotenkin kauniisti käsityön terapeuttisesta vaikutuksesta, kiitos siitäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s