Mahdoton kesätyttö – Crazy Summer Girl

dscf6891

Kesähulluus tuntuu vain jalostuvan elämän edetessä. Viime kesänä aloitin kesän taltioinnin kuviksi. Noihin kuviin palasin useamman kerran loputtomalta tuntuvan syksyn ja talven aikana. Se helpotti hetkellisesti. En tarvitse koko pakettia kerralla. Minulle rittää kevään mukanaan tuoma lupaus; terävät auringonsäteet, talitintin sirkutus, tippuvat räystäät. Edes ne kelmeän harmaat kevätpäivät, joina vehreys antaa vielä odottaa itseään, mutta lumi on jo mennyt, eivät ole minusta kamalia. Ne ovat minulle mieluisaa aikaa, suurta jännitystä tulevasta, luonnon vihreästä ilotulituksesta. Kesässä ei minusta ole mitään ikävää. Kyse on kuitenkin lopulta aina kesästä. Ihania idyllisiä hetkiä tulee koettua hedelmäpuiden kukkiessa, mutta suurin kukkaan puhkeaminen minulle on kuitenkin kotoinen koivu ja kaiken hennosti hunnuttava resedan vihreä.

Mikä onkaan kesäisempi otus, kuin sammakko ja alkukesästä sammakotkin ovat nuoria ja innokkaita. Anu Harkin Sammakkokaverin (Suuri käsityö 05/07) evoluutio siis jatkuu edelleen. Suurempia kuivilla herneillä täytettyjä sammakoita on jo useammassa sukupolvessa. Ajatus pikkusammakoista on saanut muhia lähes kaksi vuotta. Viime syksynä päivänvalon nähnyt Samba Keltakynsisammakko tuntui kevään koittaessa tarvitsevan kipeästi jälkikasvua. Tämä sammakonpoika on jo täysin oma variaationsa. Muutakin on matkalla muuttunut kuin mittakaava. Varpaiden virkkaus on vaihtunut puuhelmiin ja erityisesti etukintut ovat entistä rimppaisemmat.

Pikku keltakynsiveijari Tico Tico viihtyi vielä kuivaherneapajilla, vaikka pienirakeisempi ruoka olisikin palvellut paremmin tätä pienempien lampien sankaria. Pienemmät rakeet siirsivät pikkusammakot uudelle evoluution askelmalle. Pienempien rakeiden sekaan on näet sekoitettu kuivattua laventelia, jota villainen ulkokuori vielä suloisesti komppaa. Tämä on niin valloittava tuttavuus, ettei sitä raaskisi käsistään laskea. Se sotii vähän alkuperäisidean funktionaalisuutta vastaan. Olin nimittäin ajatellut teljetä tämän uusimman tulokkaan liinavaatekaappiin. Lahjaksihan se lopulta lähti ja liinavaatekaapit saavat vielä odottaa tuoksuttajaansa.

I just love summer and spring everything makes sense and is easy. I feel so alive nothing is wrong. This Crazy Summer Girl just had to continue dealing with frogs. I’ve done five frogs before these two little ones. With the heavier stuffing frogs just become masters of jumping. I’ve filled them with dried peas, but with these smaller frogs I realised that pea is too big. So smaller grains and some dried lavender. You end up with something that you need to keep in your hand and not to leave to the linen cupboard as I planned. The wool just compliment the lavender so beautifully.

Edelliset sammakot – Previous Frogs:

Pienet sammakot

Kurnu

Loikka

Samba Keltakynsisammakko

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s