Japanin sukat – Japanese Socks

Kohti uutta seikkailua lähdettäessä ei tietenkään toivota hyytäviä tuulia tai epäystävällisiä vastaantulijoita, mutta mielellään annetaan mukaan jotakin, joka auttaisi niidenkin ohi. Toisaalta suojavarusteet painavat ja puolikas ajatus muuttuu helposti kokonaiseksi. Seikkailija tuntee varmasti seikkalunsa itse parhaiten, eikä kotijoukkojen ole hyvä yrittää olla tueksi liikaa tai tietää enemmän kuin lähtijät. Lisäksi uuteen maahan rantautujia vaivaa eräs nykyaikainenkin vitsaus, nimittäin lentoliikenteen matkustajien matkatavaroiden painorajoitukset. Tehtävä oli siis jälleen kerran täynnä raja-arvoja.

Jo aikaisemmin olen todennut villasukista olevan moneksi. Sieltä löytyi vastaus nytkin. Nämä kyseiset seikkailut tapahtuvat Japanissa, joten pitihän sukkiin joku kikka kohdemaan mukaan keksiä. Heti kimonon jälkeen ehkä tunnetuin japanilainen asuste on sukat, joita voi käyttää varvastossujen kanssa eli sorkkasukat. Vuosien saatossa olen tenhyt ainakin kolme paria näitä sukkia omalla mallillani. Jotenkin tuntui, että tiheästi raidoittuva lanka olisi omiaan tähän malliin. Käännyin siis luottolankakauppani Vihreän vyyhdin puoleen ja sieltä löytyikin sopivat langat molempiin sukkiin. Lanka oli riittoisaa. Miesten sukkiin lankaa kului 125 g. ja naisten sukkiin 95 g, 3 mm:n sukkapuikoilla.

Sukat ovat olleet perillä jo useamman kuukauden ja Japanissa tuntuu näinä päivinä olevan niin kuuma, ettei sukkia varmasti tarvitse, mutta koittaa se talvi Japanissakin. Ainakin kivasta sähköpostista päätellen sukat ilahduttivat ja sehän on tärkeintä. Sitä varten ne tein. Nyt neuloja voi enää toivoa, että sukat pääsevät käyttöön, kun niille suotuisampi vuodenaika koittaa.

I wanted to give something to my friends who moved to Japan. I felt that my own pattern for these flip flop sock would fit perfectly and in my local yarn store I found the perfect yarn. Wollen socks are perfect present for multiple occation and it’s light enough to send or carry in limited luggages.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Japanin sukat – Japanese Socks

  1. Yhdet sukat olen tehnyt itselleni, eikä niiden käyttö poikkea tavallisten villasukkien käytöstä. Lähinnä ne vain näyttävät hauskoilta ja kirvoittavat hymyjä. 2004 Armanin mallistossa oli myös ”sorkkakenkiä”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s