Terveisiä kesäparatiisista – Greetings from Summer Paradise

 

 

 

 

 

Tänä kesänä olen nauttinut täysin siemauksin kesästä kotimaassa. Eräänä aamuna mietin määrittelyä lokoisaan elämään sopivalle säälle. Jos hame ja varvastossut ovat oikea varuste ulkona vallitseviin sääolosuhteisiin, on keli täydellinen. Kesäsäästä voi toki väitellä loputtomiin, mutta minua suomalainen kesäsää on kyllä hellinyt. Tuntuu, että ajatuksillekin on enemmän tilaa, kun elo leviää kesäisille laitumille. Maailmassa on kyllä muitakin mukavia paikkoja, mutta eiköhän paras niistä kesäaikaan ole tämä kotoinen Suomi. Niitä heikompia säitä on sitten täydet perusteet paeta suotuisimmille leveysasteille.

Sukulaiseni ovat kunnostaneet, lähes 30 vuoden aikana, mäellä seisovasta torpasta suloisen kesäparatiisin. Siellä voi maistaa kesähuville siirtymisen suloja. Minä en pakannut mukaan porsliineja tai perheen pitsilakanoita, mutta kukoistava puutarha ja huolella vaalitut rakennukset pitivät huolen tunnelmasta. Sain tallennettua myös upean kuvasarjan noista puutarhan kuningattarista, pioneista. Ne taatusti lämmittävät räntäsäteessa ja pimeässä kulkevaa. Tuonne kesän suloihin ei tuntunut luontevalta lipua ilman tuomisia. Niinpä Tätini sai tekemäni korennon ja hänen miehensä purkillisen nameja, koska hän toivotti minut aina lapsena tervetulleeksi suuren paperisen namipussin kanssa. Karjalohja on kuitenkin niin etelässä, että yöt jo hetkeksi pimenevät. Eletään siis kukkeinta kesää, eikä haluta vielä miettiä sitä seuraavaa vuodenaikaa.

This is the place, which my Aunt and his husband has created by them selves in almost 30 years. As you can see, it’s a paradise. There used to be just an old cottage on top of the hill and now it’s the Summer Paradise where it’s easy to imagine how the life used to be in the beginning of the last century when families moved to their summer villas for summer monts. I just couldn’t go there whithout any presents: so I took a dragonfly made by my self to my Aunt and a jar of sweets to her husband. He always used to welcome me with a big paperbag full of candies, when I was a small girl. Is there any other choise than just enjouy teh Finnish summer?

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Terveisiä kesäparatiisista – Greetings from Summer Paradise

  1. Paluuviite: Keittiöpyyhkeitä – Kitchen Towels | Punaisen sydämen torppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s