Hellehaalari hellelapselle – Seasonal Rompersuit

Olen vahvasti mekkojen kannalla mitä tulee pienien tyttöjen pukeutumiseen, mutta jostakin sain tällä kertaa päähäni, ettei mekko ole vastasyntyneelle kovinkaan käytännöllinen asuste ja tämän tuore isä paketin avaamisen jälkeen vahvisti. Nuttukaan ei innostanut tällä kertaa, mutta innostus löytyi vanhasta perhekuvasta, jossa Isoisäni on koko uimapuvussa kahden vanhimman lapsensa kanssa rannalla.

Mikä voisikaan olla hellelapselle sopivampi asuste kuin hellehaalari? Modassa 3/09 on vauvan hellehaalarin ohje, jota en kuitenkaan seurannut, vaan tein omalla mallilla. En voi käsittää silppukappalemaniaa. Pienet kappaleet toki valmistuvat nopeasti, mutta on siinä kursimista sekä paljon ihmisenalkua painavia saumoja. Kymmenen sauman sijaan selvisin viidellä saumalla, kun tein hihat pyöröneuleena, kädentiestä nostetuilla silmukoilla. Lankaa kuluu niin kovin vähän näitä pikkuvaatteita tehdessä; 3 1/2 mm:n puikoilla puikottelin pinkkiä lankaa 83 g. ja vihreää n. 30 g. Myssykin vaihtui hellehattuun, jonka koristelin Famun varastoista löytyneellä pitsillä. Hatusta tuli sen verran reilu, että se taitaa olla vasta ensi kesänä käyttökelpoinen. Kaavat löytyivät SK 01/09- lehdestä. Samaan settiin oli kaavat myös tossuille, mutta ohje oli niin epäselvä, ettei sillä tossut syntyneet, joten tossut neuloin Ravelryn kautta löytyneellä ohjeella.

Kortti ja kääre ovat myöskin omaa tuontantos. Pussi on ommeltu SK:n 11-12/07 olleen mallin mukaisesti. Näitä pusseja olen tehnyt aikaisemminkin ja aion tehdä jatkossakin. Malli on simppelin veikeä. Sen juuret ovat käsittääkseni Japanissa, jossa kyllä ymmäretään nerokkaan yksinkertaisuuden päälle.

We got new baby in the family. I think that there cannot be too many dresses in a little girl’s closet, but somehow the dress didn’t seem really practical to the newborn babygirl. I remebered the old family foto where my granddad is on the beach with his children and he is wearing swimmingsuit (as they used to do in those days), instead of speedos. I Started the romper with a pattern, but ended up by doing one by my self. There were too many seams for me in that pattern. I Tried to sew also the booties, but I had big problems with the pattern and I decided to make it easy and knitted The Mary Jane Booties. Also the wrap and the card are made by myself.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Hellehaalari hellelapselle – Seasonal Rompersuit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s