Sushista ei voi saada tarpeekseen, vai voiko? – You cannot have enough sushi or can you?

 

 

Maki sushi kaulaliina ideaan törmättyäni ratkesi kaksi lahjaongelmaa kerralla. Näiden ystävien kanssa on vietetty japanilaista iltaa kerran, jos toisenkin ja vielä suurempi joukko yhteisiä hetkiä ilman japanilaisvaikutteita. Idea tuntui niin täydelliseltä. Ei mitään liian vakavaa. Eikä liioin kovinkaan tilaa vievää, käyttökelpoinenkin se on, jos rullan raaskii purkaa. Olen kuullut, että ensimmäisen huivin saaja on äitynyt silittelemään tuota rullaa, mieluisasta lahjasta ilahtuneena.

Idea on siis tuunattu Debbie Stollerin Son of Stitch n’ Bitch- kirjasta löytyvästä sushi kaulaliinasta. Yksikertainen pitsineulepinta toimii minusta valloittavalla tavalla näissä nelikulmion mallisissa huiveissa. Huivista ei tule niin raskas ja se tuo hauskasti eloa huivin pintaan. Tämän huivin pitsi oli vähän toisenlainen yhdistelmä yhteeneulotuista silmukoista sekä langankierroista. Tämä kakkosversio on neulottu Hjerte Granin Blend bamboo puuvilla-bambulangasta, jonka kävin ostamassa Lankamaailma Nordiasta, Helsingin Oulunkylästä. Neuloin huivin kaksinkertaisella langalla ja sitä kului yhteensä n. 370 grammaa.

Tuo myymälä vaikutti suurelta ja suunnistin sinne laajempien värikarttojen toivossa, sillä maki sushin värisiä lankoja ei ole aivan yksinkertaista löytää. Kauppa oli kuitenkin todellinen pettymys. Valikoima oli kyllä laaja, mutta hyvin akryylinen. Eivätkä ne värikartat olleet ollenkaan laajoja Vihreän vyyhdin tai Menitan tapaan.

Tämän seuraajan kanssa tuli kyllä liian kiire, vaikka mielestäni olin varannut sille riittävästi neuleaikaa. Onneksi se kuitenkin valmistui, sillä se osoittautui toivelahjaksi, jota ei oltu osattu toivoa. Bambu on ihanan pehmeää ja onhan tuo rulla sympaattinen.

Maki Sushi Roll- scarf is a planned sequel. I just love this idea and I’m so happy with my adjustments. It’s knitted (where as in Debbie Stoller’s Son of Stitch n’ Bitch book it’s crocheted), the pattern is simple lace variation of together knitted skeins and yarn overs. I used Hjerte Gran’s Blend bamboo yarn. It feels very soft. The Yarn was new for me and it was bought from a local yarn store, wich was new for me and such a disapointment. They had lots of yar, lots of acrylic yarn. The best thing is that my friends, who got their scarves for their 30 th birthday, are almost goofy happy with their scarves.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Sushista ei voi saada tarpeekseen, vai voiko? – You cannot have enough sushi or can you?

  1. Joku muukin huomannut saman tekokuituongelman liikkeessä. Tykkään siitä, että putiikki on iso, tilava ja paljon lankaa, mutta törmäsin itse tähän samaan tekokuituviidakkoon viimeksi eilen, kun poikkesin vilkaisemassa, jos olisi jotain uutta ilmaantunut. Suosin siis sittenkin mieluummin pienempiä liikkeitä… =)

  2. Tervehdys! Huomasin vasta nyt oman blogini kommenttilootasta että oli vallan unohtanut vastata sinulle vaikka yleensä olen vastailuissani varsin tunnollinen. Olen muuten minäkin täällä vieraillut aina silloin tällöin – vaikka en noista ompelusasioista mitään ymmärrä mutta ihanaa niitäkin on katsella. Ja esimerkiksi tämä iiiihana sushi-rulla ilahdutti aivan mielettömästi! Noita olisi hauska laittaa hyllylle näkyviin paljon, juuri tuolla lailla rullalle (”hirveitä pölynkerääjiä”, sanoisi eräs tuttuni…)

    • Sama visuaalinen mielikuva pitkästä sushirivistä on käynyt minunkin mielessä. Toistaiseksi edes nuo kaksi eivät ole olleet samalla hyllyllä, samaan aikaan. Olisihan se hauskaa, jos sellainenkin päivä koittaisi ja kyllä silloin tulisi ratkaistuksi tuo pölyasiakin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s