Välimeritakki – The Mediterranean Cardigan

 

Se on juuri niin ihana, kun kaksi vuotta sitten kuvittelin mallin nähtyäni. Seuraavana keväänä ostin ihanan pehmoista mohairlankaa käsityömessuilta. Ja vuosi sitten syksyllä vihdoinkin aloin tekemään tuota takkia. Minulla oli viiden värisiä keriä ja tarkoin laskelmoitu raidoitussuunnitelma. Suosituslangan ja hankkimani langan tiheys oli kyllä sama, mutta valitsemaani lankaa oli metrimääräisesti paljon vähemmän kerässä. Lanka siis loppui kesken. Lisäkeriä en saanut käsiini. Neuloja siis päätti kirjoittaa Joulupukille ja viime joulu Ukkini paketista kääriytyi Välimeren väristä Mohair Fioria (langan menekki 393 g.). Aloitin takin heti joululomamatkalla Maltalla, mutta kevään edetessä pörröisen unelman valmiiksi saaminen ei tuntunut kaikkein tärkeimmältä asialta. Takki kuitenkin valmistui toukokuussa, joten se on ansainnut paikkansa käytössä, kesästäkin huolimatta.

Malli on Suuri Käsityö lehdestä (08/07, malli 27). Mohairneule laskeutuu kauniisti ja siksipä tuollainen valloittavan yksnkertainen ”laatikkomallikin” istuu hyvin käyttäjänsä päällä. Aina oikein neulepinta toimii ainakin tämän langan kanssa mainiosti ja yleensäkin pidän sitä kauniina sekä selkeänä. Tämä Neuloja ei voi olla mainitsematta myöskään tuota saumattomuutta. Koko takissa on vain kaksi saumaa. Tämä takki on ollut niin hyvä kokemus, että harkitsen toisen vastaavan, mutta hiukan pidemmän toteuttamista. Kokemuksesta oppineena en kuitenkaan tee sitä kevättä vasten. Tämä vuodenaika olisi mitä parhain seuraavan takin toteuttamiseen, mutta neulejono on pitkä jo ennen tätäkin suunnitelmaa.

Neuleunelmointi on kuitekin suloisen hattaraista ja kaikki nuo ihanaiset unelmatkin lämmittävät suloisesti kilpaa viime päivinä paistaneen syysauringon kanssa. Seuraavaksi on ehdottomasti sukkien vuoro. Pitkävartisia, pehmoisia patelliraitaisia sukkia…

I ran into this pattern two years ago. It was in a Finnish magazine. I liked the simplicity right away and only two seams. The First time I started this Cardigan more than year ago, but the yarn that I had bought from a fair finished before I finished knitting the cardigan. I had mis calculated the need of yarn. Still I liked the pattern and wanted to give another go. So last Christmas I made a wish for new yarn and my grandfather made it come true. The Knitting started right away. But the spring seazed it a bit and finally it was ready on last May. It’s been everything I expected and I’d like to knit another one. I wouldn’t do it in the spring, actually I’d do it right away to keep me warm while the autumn is cold. I have so many sweet knitting dreams. And I think the next ones to come true are socks; nice long socks with pastel colors.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Välimeritakki – The Mediterranean Cardigan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s