Sukkasatoa – Harvesting Socks

sukkasato09

Raitasukat ovat toivesukat. Tänä syksynä 7 Veikan värikartassa on taas ilahduttavan herkullisia raitalankoja ja sieltä löytyi sopivat raidat tähänkin toiveeseen. Nämä ovat nappisukat. Raidat asettuivat niin sopivasti tiimalasikantapäätä myöten. Toki raitojen asettumiseen on helpompi vaikuttaa, kun aloittaa sukat kärjestä. Varren jousteen puikottelin minulle tuttuun tapaan eli kierretyillä oikeilla silmukoilla. Niistä tulee mukavasti ryhtiä ja rakennetta. Sukan suusta saa hyvän ja joustavan, kun tekee päättelykierroksilla langankierrot joka kolmannen silmukan kohdalla. 150 gramman kera hupeni näihin sukkiin kokonaisuudessaan, yhtään ei jäänyt hukkaa. Sukat ova niin mukavia, ne syntyvät niin joutuisasti, kuin huomaamatta.

These socks I made to my Special Someone. He wished long leg sock. Everything went perfectly with these socks. The rhythm of stripes, the heel and not any yarn left overs. Of Course starting from the toe helps. And the finishing becomes nice and stretchy if you do yarn over after very to skeins on the finishing row. I’m happy, he’s happy with these socks. A True win win situation!

Kotitonttu sukat ovat saaneet nimensä Harry Potterista. Sen kotitonttujen tarinan traagisen puolen vuoksi. Nuo tontut ovat nimittäin täysin hukassa ilman isäntää ja niin ovat nämä sukatkin. Näistä piti tulla lahja kahdellekin eri ihmiselle, mutta niin ei vaan käynyt. Kyseessä on siis koditon kotitonttu eli hyvin surullinen kotitonttu. Lanka on On Linen Supersockea, sitä paksumpaa, Fancy Color väreissä. Sitä jäi kiusallinen 44 g. Yritin tehdä siitä sneakerit, mutta siihen se ei riittänyt. Sukat on neulottu perinteisesti varresta aloittaen, samaa kierettyjen oikeiden silmukoiden joustetta kuin tuossa toisessakin parissa ja Mummin opettama kantapää. Olisiko se nyt sitten se ranskalainen (!?). Sukille varmasti löytyy koti, hyväntekeväisyys koti.

The Socks are caller The Home Elf Socks after Harry Potter and it’s because of the tragic part of their story. The Elves get totelly lost if they don’t have masters. And these socks are totally lost. They were supposed to be present for two different people, but it just didn’t turn out that way. I used On linen’s Supersocke yarn, the thicker one with Fancy Colors. 44 Grams was left over. I tried to knit sneaker socks out of it, but there wasn’t enough yarn. After alla I’m convinced that these socks will find good home, a charity home.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Sukkasatoa – Harvesting Socks

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s