Torkkupeitto – Baby Blanket

Kastelahjaksi annettu torkkupeitton on kiitoskortin mukaan jo aktiivikäytössä. Aktiivikäyttö lämmittää aina tekijää. Sitä varten näitä tehdään. Olen suhtautunut penseästi vauvan peittoihin. Minusta ne ovat tuntuneet jotenkin laimeilta ja tylsintä. Oltuani enemmän vauvojen kanssa tekemisiisä totesin, että sellainen pieni kääröhän pötköttelee aika paljon ja lämmin, villainen peite on mitä parhain suojaamaan kullannuppua kylmältä ja viimalta uniulkoilunkin aikana. Jos missä, niin tälläisessa peitossa voi olla pitsiä, joten pääsin neulomaan pitsiä oikein urakalla. Minulle pitsi on aina riski. Se jää nimittäin helposti kesken, jos ei lähde sujumaan. Erilaisten pintojen vaihtelu piti kuitenkin otteessaan ja itse asiassa joudutti työtä. Suunnitelmaan kuului myös ”Kauniita unia kullannuppu”- kirjailu hopean värisellä langalla. Minä, joka inhoan päättelyä ja viimeistelytöitä, päätin sitten lisätä suunnitelmaani vielä kirjailua. Jo valmistuessaan tämä peitto aiheutti kovasti iloa. Pidin tätä nimittäin aika optimistisena urakkana. Ja sain kuin sainkin sen ajallaan valmiiksi. Mitä lie nitkahtanut luovassa mielessäni tämän värivalinnakin suhteen. Kyse on kuitenkin pienestä tytöstä. Eikö pienellä tytölläkin kuitenkin voi olla unensininen torkkupeitto?

Peitto on neulottu Garnstudion pitsikuviollisen huovan ohjeella. Ainoa muutos, jonka siihen tein oli yläreuna. Ohjeen mukaan aina oikeat silmukat kehystävät yläreunaa vain kolmen kerroksen vahvuudella, mutta minä halusin kehyksen olevan yhtä leveä yläreunassa kuin sivuilla, joten lisäsin muutaman oikean kerroksen. Peitto on neulottu Novitan Luxus Cloud villa-bambulangalla. Lanka on paksumpaa kuin ohjeen lanka, mutta ei peitosta silti liian suuri tullut. Kirjailun tein Novitan Silver- langalla, ketjusimukoilla. Cloud lankaa kului 370 grammaa.

Peiton pakkasin Marimekon Karkuteillä kapsakkiin. Nuo karkulaiset ovat valloittaneet minut täysin ja tuo on taas tuollainen kierrätys paketti. Sitä voi käyttää vaikka matkalelulaatikkona.

The Baby Blanket is a christening present. Before I touhgt that baby blankets are dull presents, but beibg aroud babies I realized that actually tehy lie down quite a lot and they even nap outdoors. So nice woollen balnket is not bad idea at all. It gave me a good reason to knit lace. I’m really picky with the laces I wear. I Find the surfaces too restless. And I chose well the pattern. It floated nicely throuhg my needels and I made it. I felt my baby blanket plan was optimistic with silvery letters and everything. I Felt so happy finishing this project and in time too. The Silevry letters say ”Sweet derams sweetheart” in Finnish. I Already got the thanking card wich told that the blanket is in active use. This knitter is happy, just happy!

The Blanket wrap is from Marimekko and has the same pattern as my pannel curtain. I just like that pattern. The wrap is ecological too, because it can be reused as a mobile toy box.

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Torkkupeitto – Baby Blanket

  1. Kaunis peitto!

    Mie en oo koskaan ymmärtäny sitä, että pitäs neuloa poikavauvalle sinistä ja tyttövauvalle punasta. Oon jättäny sen aina muitten huoleksi ja neulonut ihan muista väreistä, mikäli se on vanhemmille käyny. Mun mielestä sininen käy ihan yhtä hyvin tytölle ku pojallekin.

  2. Kiitos kehuista ja puoltavasta mielipiteestä. Kenekään mieltä en tahdo pahottaa, mutta minustakin lapselle pitäisi olla tarjolla kaikki sateenkaaren värit, oli sitten pieni tyttö tai poika.

  3. Ihana peitto! Väri sopii mielestäni hienosti sekä pojalle että tytölle..ei ne vauvat taida vielä ymmärtää näitä perinteisiä ”tyttöjen ja poikien värejä”? En ole koskaan ennen huomannut tuon kyseisen mallin potentiaalia, mutta nyt laitan kyllä ohjeen muistiin =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s