Neulehimoa – Knitting Passion

Se kiehtoi minua alusta asti valtavasti. Ajatus kahden liukukuvärjätyn langan yhdistämisestä viehätti myös kovasti. Poncho on kuitenkin varsin Etelä-Eurooppalainen asuste, eikä se ole erityisen käyttökelpoinen täällä pohjoisemmilla leveyspiireillä. Tällä kertaa matkani Pariisin toimi kuitenkin mahdollisuutena epäkäytännölliselle, mutta niin kauniille asusteelle. Pyyhältäessäni lankakauppaan minulla oli 10 päivää aikaa saada poncho valmiiksi. Epäilin projektiani kovasti, mutta puikot viuhtoivat vuorokerroksin Novitan Puro, Tundraa ja Revontulia. Suuri jännitysnäytelmä värien välillä tempaisi minut mukaani, enkä malttanut käydä iltaisin nukkumaankaan. Oikeiden silmukoiden nitkuttelu on toki joutuisaa. Ja lankakin on tervetulleen pehmoista ja paksua.

It's All About Accessories by Typy

Poncho valmistui seitsemässä päivässä ja lankaa kului 515 grammaa. Aina oikeassa neulospinnassa on konstailematonta nerokkuutta, yksinkertaisuudesta kumpuavaa kauneutta. Samaa voisi sanoa Anu Harkin mallista (Suuri Käsityö 08/09, malli 2). Värien valinta oli helpompaa, kun valmis malli antoi jonkinlaisen käsityksen niiden käyttäytymisestä suurella pinnalla. Yhden palan ja yhden sauman ratkaisu viehättää myös valtavasti. Toisen päädyn ja sivusauman välinen sauma luo myös yksinkertaiset graafiset linjat. Olen vilpittömästi iloinen, että kotimaisen lankatalon mallistossa on nyt enemmän väriä näiden käsinvärjättyjen Puro- lankojen myötä. Tokihan tuollainen huopuva villalanka on arkaa ja huokoista, mutta toisaalta unelman tapaan pehmoista ja hahtuvaista.

It was true passion. This kind of clothing is not really practical here in the Finnish climate. It’s either too cold or too warm. After deciding that I absolutely need this poncho for my trip to Paris, I just knitted. I had ten days and I got it done in 7 days. I whitnesed the exiting play of combining two different hand dyed yarns and I just couldn’t let my project from my hands. During those days night were short and I rushed home from work to knit. The Pattern is fron a Finnish magazine, the designer is Anu Harkki (my favourite). I like it’s simplicity and the graphic lines. Just one peace and one seam. I’m so happy that the big, local yarn house has finally expanded their color palet and variety. I like it to be local. As you can read this knitter is very happy with this project.

4.11.2009 EDIT: Jälkijättöisesti seuraan neuleblogimaailmassa vellovaa keskustelua, vaikka Novitan Puroa tuossa erehdyinkin kehumaan, en hyväksy heidän toimintaansa mallien luvattoman käytön osalta. Se on väärin ja sitä ei pahoitteluilla paikata! Kävin allekirjoittamassa asiaa koskevan adressin. Mielelläänhän sitä kotimaista tukisi, mutta ei se kaikenkattava ja selkeää vääryyttä korjaava arvo ole.


Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Neulehimoa – Knitting Passion

  1. Ei kolahtanut yhtään tuo poncho lehdessä mutta sinun ”versio” ja kuvat ovat ihania. Blogeilla on kumma vaikutus neuleisiin.

  2. Hei, mutkien kautta löysin sivuillesi vuodatuksen puolelta; kaunis nimi blogillasi. Angorinan postauksessa oli Cousteau -pipo, sitä lähdin etsimään. Mukava kun löysin; pipotettavia päitä kun on lähipiirissä. Katsotaan, milloin ehdin neulomaan, mutta halusin ilmoittaa, että eivät ole menossa myyntiin.
    P.S. Olipa vinkeä roskanestosana tuossa laatikossa: ”huugo” 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s