Pursuava kevät- toppi – Bursting Spring Top

Kolme vuotta sitten löysin värejä tursuavan toppimallin jostakin edeltäneiden kesien käsityölehdestä. Mallissa oli värikkäät reunukset helmassa ja pääntiellä. Se oli kauttaaltaan yksinkertaista reikäneulosta ja koristeena keskellä edessä oli kukka, joka päässäni muotoutui omenaksi. Tuollainen ”omenatoppi” oli saatava. Toppiin kuului myös hauska hattu, johon raitaisten reunusten ylijäämälangat oli hyödynnetty. Halusin tuota toppia niin kovasti, että hankin suosituslangat suosikkilankakaupastani Vihreästä vyyhdistä. Täyspuuvillalanka Onlinen Bingo onkin mainio tuttavuus. Sitä on ihana neuloa ja kierteet eivät lähteneet purkautumaan. Kahtena keväänä neuloin ja purin ja neuloin ja purin tuota toppia. Sillä ohjeella en vaan saanut syntymään sitä mitä piti. Vasta vuosi sitten keväällä luovutin ja etsin uuden mallin. Piti vähän soveltaa ja toppi jäi jälleen kesken, kun syksy alkoi hiipiä nurkkiin. Jo viime syksynä arvelin tämän neuleen UFO:utuvan täysin.

Kevät toi mukanaan valtavan määrän energiaa ja harvinainen itselle neulottu vaatekappale valmistui. Suuren käsityön 3/2006, malli 2 menetti palmikkonsa ja tilalle tulivat ne herkulliset värit. Sen tekeminen oli hauskaa ja joutuisaa. Liivi on täydellinen. Se pursuaa kevään energiaa ja istuu kuin valettu. Käsien- ja päänteistäkin tuli kauniin huolitellut. Oli pakko hyppiä pikkuisia hyppyjä salongin lattialla, ensimmäisen sovituksen aikana. Siitä ei tullut ”omenatoppia” vaan parempi, Pursuava kevät- toppi.

This top was destined to be UFO, like I wrote last Autumn. Four years ago, I thought that I had found the perfect top pattern. It was simple lace with stripy edges. There was even a hat pattern for the left over yarns. I bought the recommended yarn and I followed the pattern. I knitted and undid and knitted and undid in two springs. I wasn’t happy with the situation and finally last spring I gave up and searched another pattern. It needed some adjustments and other projects ran over it, but this spring brought loads of new energy and I decided to make this perfect spring top happen. The knitting was quick, it was fun and all the adjustments were worth it. It’s perfect! It fits perfectly and I love the pattern and the bursting colors. I needed to skip a little in our living room while fitting it the first time.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s