Keskikesä – Midsummer

Luonto pullistelee elämää. Kasvit rehottavat valtoimenaan. Linnut laulavat sydämen kyllyydestä. Aurinko katoaa vain hetkeksi taivaanrannan taakse. Maat ja vedet suovat antejaan. Elämä on yksinkertaista ja helppoa. Suuri osa suomalaisista on vetäytynyt metsämökkeihinsä, veden äärelle keskittyäkseen vain syömiseen, lepäämiseen, peseytymiseen sekä niitä ylläpitävään puuhailuun.

En tiedä koska nukkuisin, kun tämä kiehtova näytelmä pauhaa lempeästi ja lakkaamatta. En jaksa ihmeemmin valittaa sääolosuhteiden luomista puitteista. Kesä on hyvä. Aina vaan. En pyytänyt enempää, mutta sain. Ystävien muodostama perheen kaltainen yhteisö on jotakin harvinaista. Se ei sisällä ensinkään perhesiteiden tuomia velvotteita, vaan perustuu täydelliseen vapaaehtoisuuteen. Välittäminen ja läsnäoleminen ei ole sosiaalisesti tai geneettisesti sisäänrakennettua. Nämä ihmiset tekevät niin, vapaasta tahdostaan. Onko arvokkaampaa, kuin saada olla ihmisten kanssa, jotka tahtovat sinulle pelkkää hyvää? Pitävät sinua tärkeänä ehdoitta.

Midsummer celebrations take at least two days over here. The sun barely sets or doesn’t set at all. Everybody head to the country side, by the water. With the freshly harvested vegetables, little bit too cold lakes or the sea, the sauna and the beautiful nature life is simple and easily festive. Families and friends gather together.

I spent the past midsummer with friends. It was precious and full of good memories and the Finnish Archipelago offered wonderful surroundings.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Keskikesä – Midsummer

  1. Mie en myöskään valita kesäsäästä. Se on aina ihana. Nyt on tulossa hellepäivä, on kivaa maata varjossa ja lukea tai neuloa ja käydä uimassa. Viileämpänä päivänä voi taas tassutella sisällä ja neuloa tai lukea. Kesäpäivä ei mene koskaan pilalle sään takia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s