Armas suveni – My Precious Summer

Ukki jätti meille saaren, joka on ollut hänen kiintopisteensä 49 vuotta. Ukin työn vuoksi koti oli maailmalla, monessa kolkassa, mutta tämä saari oli ja pysyi Polvijärven kunnassa, Sotkuman kylässä, Viinijärvessä. Se on oleellinen osa lapsuuteni kesiä sekä minun ja isovanhempien kohtaamispaikka. Toiselle, jo poismenneelle, tärkeää ei voi sivuuttaa ja se tekee sen tärkeäksi myös meille jälkipolville, mutta nyt sukupolvi vaihtuu ja muutokset tuulet puhaltavat. Saareemme rantautuu lossi, vanha tupa kokee totaalisen muodonmuutoksen ja toivon, että sankan kuusimetsän läpi pääsee tulevina vuosi puhaltamaan leppeä kesätuuli. Itse toivoisin kuitenkin muistavani, etten voi pakottaa minulle tärkeitä asioita toisille tärkeiksi. Toivottavasti en jäisi kuitenkaan suremaan sitä, vaan voisin iloita siitä mikä on toiselle tärkeää ja jakaa sitä hänen kanssaan.

My late granddad left us his island. It was his base for 49 years. His work took the family to many corners of the world, but this Finnish island in the small village in Eastern Finland stayed. This landscape is part of my childhood’s memories and it was the surroundings to visit my grandparents. Now the generation is changing and changes are coming. We want to respect it, but make it also special for us. I hope to remember that one cannot force something to be important to someone else. One can cherish and share, though.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Armas suveni – My Precious Summer

  1. Ihania kesäkuvia!

    Vaikeaahan se on välillä muistaa, että se mikä itselle on tärkeää, ei ole sitä välttämättä muille. Muistot kulkevat kuitenkin mukana sydämessä ja ne voi jakaa muidenkin kanssa.

  2. Kiitos, ihaniahan tunnelmiahan nuo ovat. Silloin, kun suuret tunteet kuljettavat. Hyvät neuvot helposti unohtuvat. Ja toivon siis vain itse kasvavani ihmisenä siihen suuntaan. Hyviä muistoja ei voi olla ja niitä todellakin on ihana jakaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s