Sadokorjuu – The Harvest

Mikään ei ole makoisampaa kuin itsekasvatetut kesäherkut. Tänä ensimmäisenä vuonna parvekepuutarhamme menetyi upeasti. Pitkin kesää olemme saaneet maustaa aterioitamme tuoreilla yrteillä ja nautiskella makoisia mansikoita. Vaikkapa mustekala-minttu tabouleh on todellinen kuuman kesäpäivän ruoka. Ja tuore pesto jättää säilykesisarensa kauas taaksen.

Aloitteleville  puutarhureille tomaatit olivat kuitenkin kaikkeis suurin yllätys. Ensinnäkin tukikepit toistensa jälkeen jäivät liian lyhyiksi ja nuo kuusi pikkuruista tainta aksvoivat yli kaksi metrisiksi. Kirsikkatomaatteja olemme jo päässeet noukkimaan aterioillemme ja Bolognana tomaatissa on suuria raakileita, joiden toivomme ehtivän kypsyä. Tuntuu, että nuo kirkkaanpunaiset marjat ovat täynnä tätä ihanaa kesää. Ne maistuvat ihanan makeilta ja mehukkailta. Eikä niitä ole täytynyt käyttää edes säästeliäästi. Taimet ovat maksaneet itsensä taikasin valtavana ilon aiheena, mutta myös tomaattiterttuina.

This balcony garden experience has been perfect. It wasn’t hard for the beginners and it gave us lots of joy and enjoyment.  We got juicy strawberries and  large variety of herbs to spice up our dishes. The octopus mint tabouleh was fresh idea on the hot day and fresh pesto sauce is always a great idea. Those tomatoes surprised us totally. At the moment we harvest our cherry tomatoes and we hope the Bologna tomatoes have time to mature as well.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Sadokorjuu – The Harvest

  1. Onnea runsaalle sadolle. Miun kasvimaanpito jäi reissujen takia kovin vähälle tänä kesänä. Mutta on kivaa saada hakea edes salaattia kasvimaalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s