Rakas Joulupukki – Dear Santa

Minusta on ihana antaa lahjoja. Erityisesti iloitsen, jos olen onnistunut tekemään juuri sellaisen, jota saaja on toivonut. Joulun lähestyessä ahnehdin uusia lahjaideoita, jotka voisin toteuttaa läheisilleni lahjoiksi. Joudun olemaan itselleni tiukkana, ettei ”mopo lähde keulimaan”. Kuitenkin toiveita täyttävien ja mieluisten lahjojen antaminen on niin mukavaa, että laadin omista toiveistani listan tuon ultimaalisen päämäärän saavuttamiseksi.

Odotan tuota kiireetöntä aikaa, jolle ei ole tehty juurikaan suunnitelmia, jonka voi sitten siinä hetkessä täyttää mieleisellään tavalla. Näin etukäteen haaveilen vangitsevista lukukokemuksista. Siksipä listallani on kaksi kirjaa suosikkikirjailijoiltani. Samoin kiireettömät neulehetket ovat joulusuunnitelmieni kärkipäässä. Olen Mari Muinosen Sylvi-neuletakkimallin ilmestymisestä saakkaa haaveillut sen toteuttamisesta. Tämän haaveen toteuttamiseksi tarvitsisin vihreää, paksua luonnonkuitulankaa, joka ei kutita. Mahtaakohan kenelläkään olla tähän lankasuosituksia tai kokemuksia jaettavaksi?

Toivon, että joululomalle mahtuisi myös jokunen ompelupäivä. Tsukiorin käsityökirjat ovat kovin inspiroivia, vaikka niistä ei yhtään projektia toteuttaisikaan. Niissä on ihana fiilis, joka saa ajatukset vapaasti virtaamaan.

Kaiken tuon rauhallisuuden keskellä on hyvä voida työntää nenänsä ulos, raittiiseen, valkoiseen talviunelmaan. Pidemmille kierroksille minulla on oikein hyvät ja lämpöiset talvikengät, mutta ulkoilman kestävät tossuset minulta puuttuvat. Onko tytöllä muita värivaihtoehtoja kuin vaaleanpunainen?

Käsityön taidonnäytteitä en luonnollisestikaan voi vastustaa ja mielelläni. Käytän kaunista, käsityötä sulostuttamaan arkeani.

I love to give presents. Is there anything better than make the wish come true? It’s not always easy. And for me it’s hard to choose just one attempt to make the wish come true. We have so much already that one attempt must be enough. But which one? To make others’ attempts little bit easier I made a list.

I hope, I will have time to read. So books from my favorite authors are definitely on my list. My special wish it to have time to knit something for myself. Mari Muinonen’s Sylvi cardigan is very tempting, but for that I need green yarn. I cannot wear wool. Does anybody have any yarn suggestions? And I hope to have a day or two for sewing. Tsukiori’s books are great inspiration for that and actually for anything. I just love the feeling in them.

Every once in the while one must pop out in the winter wonderland. For the quick visits pink, furry slippers would be just perfect. So Dear Santa these are my wishes.

And just a quick note. Everything handmade is well appreciated in my everyday life.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Rakas Joulupukki – Dear Santa

  1. Ajatuksesi lahjojen antamisesta ovat kauniita ja oikeaan osuvia. Olet lahjakas ihminen, ja varmasti omatekoiset lahjat ovat upeita, sillä samanlaisia ei voi saada kaupasta. Itsekin tein aikanaan nukenvaatekokoelmia ja erilaisia lapasia sekä sukkia sisarusten lapsille. Niihin kudoin lintuja, lapsia sekä taloja yms. Nykyisin olen keskittynyt enemmän kirjalliseen tuotantoon, sillä sain aikaiseksi 2 runokirjaa ja olen värkännyt sähköpostikortteja. Hyvää Joulua ja kiitos lukunautinnosta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s