Viides syntymäpäivä – 5 Th. Birthday

Viidessä vuodessa terapia on muuttunut torpaksi. Käsin tekemisestä on tullut utelias mielentila, joka ei tahdo pidättäytyä vain vanhassa, vaan kokeilla kaikkea uutta. Kaikista kokeiluista ei tule aluevaltauksia ja hyvä niin, sillä suurin tätä tekemisen nautintoa hidastava tekijä on aika. Silloin, kun aikapula harmittaa koitan muistaa, että näin vuosina on saatu paljon aikaiseksi: kolmatta sataa neuletta, kymmeniä ompelukokeiluja, vähän varovaista virkkausta, satoja kortteja sekä lukuisia blogiartikkeleita.

Vähenevässä määrin raportoin tekemisen teknisiä asioista, sen sijaan pyrin painottamaan elämäntapani suloja sekä minua ympäröivää kauneutta. En haluaisi olla käsityönörtti, jota voi ymmärtää vain toinen samanlainen, vaan haluaisin vuorovaikuttaa myös ihastelijoiden kanssa. Heidän kanssaan, jotka eivät itse tee, mutta tahtovat katsella ja tutustua tähän maailmaan, ehkä kokeillakin itsetekemistä. Tällä tavoin minä koitan parantaa maailmaa, tehdä siitä kauniimpaa, toteuttaa kestävänkehityksen arvoja ja nauttia elämästä.

Tänne synttäreille kokoamani kuvat ovat tuttuja vuosien varrelta.  Ajatella, blogia aloittaessani minulla ei ollut edes kameraa. Lainailin sellaista äidiltä. Vasta puoli vuotta myöhemmin hankin oman kameran, jota käytinkin lähinnä blogijuttuihin ensimmäiset pari vuotta. Tuota pokkarikameraa on sittemmin venytelty vaikka mihin. Ilmeisesti sivusta seuraava Mielitietty näki sen menevän liiallisuuksiin ja viime kesänä sain lahjaksi järjestelmäkameran. Ja niin valokuvauksestakin tuli osa Punaisen sydämen torpan toimintaa.

Ei taida olla erityisemmin trendikästä järjestää arvontoja, mutta onhan noille trendeille viis veisattu aikaisemminkin. Blogin alkuaikoina järjestin arvontoja puolen vuoden välein, mutta viimeisimmästä arvonnasta on kulunut useampi vuosi. Osallistuminen on helppoa. Kommetoimalla voit jättää yhteystietosi ja kertoa kuinka kauan olet blogiani seurannut. Palkinnon toimittamiseksi haluan myös tietää oletko ihastelija vai tekijä eli toivotko voittavasi tekemispaketin vai valmiin tuotteen. Olisi aivan mahtavaa, jos sinulta liikenisi vielä hetki ja antaisit peukkua suosikkipostauksellesi. Kuten suuriin juhliin kuuluu, paketitkin ovat suurempia. Päätin jatkaa arvontaa tämän kuun loppuun eli ma 28.2. klo 23:59 saakka.

Juhlat eivät ole juhlia ilman vieraita, joten kaunis kiitos ajastanne lukijani.

Edit 6.3.2011: Arvonta ratkesi ja Onnetar valitsi Katrin voittajaksi. Onnea!

In five years, therapy has changed to torppa. Therapeutic crafting has become a curious state of mind, which does not want to stick into the old, but to try out everything new. All experiments haven’t been territorial conquests, and rightly so, since the majority the major challenge is the limited time factor. When the shortage of time annoys me I’ll try to remember that great deal has been done here: two hundred knits, some sewing experiments, a bit cautious crocheting, hundreds of cards, as well as numerous articles on the blog.

Decreasingly reporting the technical issues, instead I try to emphasize this chosen lifestyle and the surrounding beauty. I do not want to be a crating nerd that can be understood only by another one. I’d like to think that some of my readers are admirers, who do not actually do, but want to watch and explore this world, might even get inspired to try to do something themselves. This is my way to try to make this world better, make it more beautiful, to take care of our planet and enjoy life.

For this birthday party I’ve gathered photos through the years. Imagine, in the beginning of this blog, I did not even have a camera. Only half a year later I bought a camera, which was mainly used in blogging for first couple of years. After that my tiny pocket camera has been stretching it’s limits heavily. Apparently, the Special Someone saw it go too far, and last summer I got an SLR. And so photography became part of my blog’s activity.

It does not seem to be trendy, to organize lotteries, but I’ll do it anyway. Joining the lottery is easy. By commenting you can leave your contacts and tell me how long you’ve followed my blog. To be able to deliver a pleasant prize, I’d like to know are you admirer or crafter? It would be totally awesome if you had the time to give your rating to your favorite post. As in all big parties, the prizes are bigger too. I decided to stretch the celebrations a bit and the lottery will be finished in the end of this month.

There is nothing to celebrate without guests, so thank you my readers of your time.

Edit 6.3.2011: The lottery is over. Katri won. Congrats!


 

Mainokset

18 kommenttia artikkeliin ”Viides syntymäpäivä – 5 Th. Birthday

 1. Hei ja onneksi olkoon viisivuotiaalle! Olen seurannut blogiasi varmaan toista vuotta, ihan tarkkaan en muista. Kivoja ja vaihtelevia töitä on kiva käydä katselemassa. Tykkään kuvistasi, panostat niihin (toisin kuin allekirjoittanut)!
  Olen itsekin tekijä, mutta myös ihastelija eli JOS arpaonni suosii, saat päättää, mitä tulee. Omiin käsityöharrastuksiini kuuluu lähinnä neulominen, ompelu ja virkkaus. Minusta on silti ihana saada jonkun toisen tekemää, sillä tiedän, mitä siihen vaaditaan.

 2. Mie ihan vasta törmäsin blogiisi, olen siis kovin uusi lukija, mutta kivalta vaikuttaa. 🙂 Onnea pitkästä taipaleesta! Vaikka aikaa välillä olisikin vähemmän, pikkuhiljaa silti valmistuu 🙂

 3. Onnea viisivuotiaalle! Luulen, että kolme vuotta ainakin oon seurannut. Yritin tässä muistella koska olisin aloittanut neuleblogien seuraamisen mutten muista. Ja sinä oot kyllä tullut mukaan aika alkuvaiheessa. 🙂

 4. Hei! Onnea viisivuotiselle blogille! Olen ensimmäistä kertaa enkä varmaan kovin usein ehdi seuraamaan, mutta aivan ihastuttavia juttuja olet tehnyt. Olen suorastaan mykistynyt! Itse en käsilläni tee juuri mitään, joskus muutaman joulukortin. Valokuvaaminen on enemmän minun juttuni, ja toisten töiden ihastelu. 🙂

 5. Synttärionnittelut! Muistaakseni löysin blogiisi sattumalta Ravelryn kautta tehtyäni tutun pipon. Olen huomannut, että elämässä on usein erilaisia sattumuksia. Yksi ihania sattumuksia itsestäni on ollut oppia tuntemaan sinut ihan livenäkin. Tosin tyttäreni on tuntenut sinut minua pidempään :-).

  Osaat pukea käsillä tekemisen kauniiseen muotoon tietokoneellakin ja vierailu blogissasi on saa hyvällä tuulelle ja näkemään kauniita asioita arjessa.

  Suosikkipostausta en osaa valita, mutta minusta(kin) olisi kiva päästä itse osallistumaan joskus tyttöjen atelejeeseen.

 6. Voin, nämä kaikki ovat ihania. Todella ihania. Niin puolueellinen kun olenkin, erityisesti villaisia huovutettuja lapasia koskeva postaus on mieleeni, myös kaikki hääjuhlaan liittyvät postaukset. Mös makkarakäärmepostaus lapsineni oli ihana.

  Sinulla on kirjoittamisen taito, teksti on elävää ja värikästä, lukijoille seikkailu. On ilo olla ystäväsi!

 7. Kopallinen onnea viisivuotiaalle – ja iloista ystävänpäivää! Minä olen ollut lukijasi koko tikkuvillitykseni ajan, eli vuodesta 2006 – nyt tosin ruuhkavuosien aikana ehdin koneelle harvakseltaan.

  Parhaita postauksiasi ovat mielestäni pipot: Jacques Costeua ja Etanat – pitäähän kotiin päin aina pikkuisen vetää. 🙂

  Ja tekijä olen, ehdottomasti.

 8. Onnea vuosia täyttävälle blogillesi!
  Nyt täytyy sanoa, etten tarkalleen tiedä kuinka kauan olen blogiasi lukenut. Vuoden-kaksi ainakin.

  Yksittäistä postausta on hankala sanoa – kirjoituksesi ovat useimmiten antoisia lukea! Nyt kun rupesin asiaa tutkimaan, muistan hyvin postauksen “Ootko koskaan matkallasi tiellä Isokäsien..?”

  Tykkään itsekin huovuttaa lapasia ja tottahan ne saavat reilun kokoisia olla, jotta alle mahtuu peruslapanen lisälämmintä tuomaan ja varttakin tarpeeksi että pyöräillessä pysyy hihan sisällä 🙂

  Niin ja lopuksi: tekijä olen minäkin.

 9. Moikka,

  ja onnea 5 vuotiaalle. En tiedä kauanko olen seurannut sivuja pari kolme vuotta vissiinkiin ja muutama costeau pipo on tullut väännettyä ja juuri laitoin kaverillekin vinkin kun tuli puhetta hyvästä pipon mallista.. todennäköisesti hänkin putkahtaa sivuillesi käymään ja innostuu jostain mallistasi.

  Meikäläinen on tekijä, mutta myös ihastelija

 10. Onnea!

  Olen satunnainen seuraaja parin vuoden ajalta ja syynä blogisi löytämiseen aluperin oli – kas kumma – Cousteau-pipo. Tykkään kuvistasi ja siitä, kuinka sinulla onnistuu erilaisten käsitöiden tekeminen. Minulta onnistuu ”vain” neulominen, virkkaaminen ja kutominen. Olen tässä tapauksessa ihailija ja jos arpaonni suosii, niin otan vastaan valmiin tuotteen. Ja olen samaa mieltä siinä, että käsityöt ovat terapiaa, mutta ajan ollen siitä tulee mielentila. Oma työni tuottaa konkretiaa pitkällä aikavälillä, mutta käsin tehdessä näkee koko ajan, kuinka työ valmistuu.

 11. Hei kesätypy!

  Nämä ovat kaikki niin ihania (olen tainnut sanoa sen jo aika monesti.. 🙂 )

  Minä väkerrän itsekin, mutta hermo ei kestä isompien töiden tekoon. Siksi onkin ihana nähdä kuinka siun käsissä syntyy kaikkia ihania luomuksia. Eli olen ihastelija. Typyn torpan ihastelija.

  Vapise Stuuvartin Martta!

 12. Onnea 5-vuotiaalle! Löysin ihanan blogisi ihan äskettäin, muutama päivä sitten. Mieheni toivoi cousteau-pipoa, ja Google opasti minut tänne ohjetta etsimään.

  Olen siis väkertäjä, jolta onnistuvat perusjutut puikoilla ja pienen ähellyksen kanssa virkatenkin. Ompelukonetta tai saumuria käytän harvemmin. Mutta jos tekijästä ja ihailijasta pitää valita, olen tekijä!

 13. Onnea 5-vuotiaalle, ja pitkä ikää! 🙂
  Olin aikoinaan tulostanut talteen Cousteau-pipon ohjeen, mutta nyt, vihdoinkin, ryhtyessäni sen neulomista tosissani suunnittelemaan, ajattelin palata vielä katsomaan ohjetta täältäkin. Olikin ilo löytää blogisi uudelleen (ja myös uusittu Cousteau-pipon ohje)! Ja täällä oli vielä synttäritkin, ja arvonta.

  Suosikkipostisi taitaa olla juurikin tuo Cousteau-pipo tarinoineen. Nyt, kun tänne taas löysin, niin uppoudun myös muihin menneisiin kirjoituksiisi. Paljon onkin viiden vuoden ajalta luettavaa.

  Olen tekijä. Haaveita ja suuria suunnitelmia tosin on enemmän kuin saan aikaiseksi. 😉 Ihastelen myös muiden töitä. Silti kuitenkin se tekijä…

 14. Minut toi alkuaan tänne Costeau-pipo, jonka tein ystävälleni yhden vedonlyönnin seurauksena. Meillä oli purkillinen hassuja (kerättiin porukassa) neuletehtäviä ja niistä piti arpoa yksi tehtävä tehtäväksi määräajassa. Taisi olla yksi viikonloppu tms.

  No minä sain ”Tee Costeau-pipo tutullesi, joka muistuttaa eniten itseään Jaquesia”. Tein pipon kaverilleni Huhtikselle ja sen jälkeen olenkin seuraillut blogiasi… tapahtui joskus 2006 jälkeen, sillä tutustuimme H:n kanssa sinä kesänä leirillä.

  Tekijä neuleissa ja askarteluissa, ihailija kaikessa metalliin-helmiin-tekniikkaan liittyvissä asioissa.

  Mukavaa kevään odotusta!
  K.

 15. Onnea 5-vuotiaalle blogille! Minä olen satunnainen lukijasi, sivuillesi eksyin joskus vuosia sitten pipon ohjetta etsiessäni ja löysinkin ihanan Jacques Cousteau- pipo ohjeen. Yhden pipon tein silloin ja nyt eilen aloitin toisen tekemisen. Nyt työn alla on ruskea novitan tennesee ja maltan tuskin odottaa pipon valmistumista.

  Kiitos ihanasta blogista ja mukavaa kevättä sinulle!

  Terveisin tekijä ja ihastelija Anne-Mari Kuopiosta

 16. Onnittelut ja kiitokset ihanista sivuista. Cousteau -pipo se minutkin tänne johdatti ja lähtee tekoon heti huomenna, kun saan langat ostettua. Käytiin mieheni kanssa ilmojen lauhduttua kävelylenkillä ja siippa mainitsi, että kun saisi sellaisen Cousteau-tyylisen pipon mustana. Heti kotiin palattuamme haku nettiin ja mikä aarre täältä löytyikään! Näille sivulle tulee palattua varmasti jatkossa useinkin ja monta muutakin juttua löytyi, jota voisi värkätä tässä hiihtolomaa aloittaessani.

 17. Hei!Vasta vähän aikaa sitten löysin blogisi,kun etsin pipon ohjetta miehelle.Ja satuin törmäämään, en nyt muista kenen blogissa tuohon jacques cousteau-pipoon ja siinä oli linkki tänne sinun blogiisi ja ohjeeseen.Piposta tuli hyvä,kiitos kivasta ohjeesta.Olen enemmän tekijä :)Onnea 5-vuotiaalle blogille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s