Menestystarina – A Succes Story

Päivälleen 20 vuotta sitten minulle syntyi Pikkusisko. Perheessämme odotettiin niin vahvasti pikkuveljeä, etten uskonut ensikuulemalta siskon syntyneen. Niin vain oli. Sellainen suloinen, pikkuinen rääpäle laskettiin isosiskon syliin. Rääpäleestä kasvoi aika vauhdilla palleroinen, prinsessa, joka tahtoi viikonloppuaamuisin siskon viereen köllimään ja vain sisko kelpasi löllöjätskin sekoittajaksi. Samainen sisko oli Pikkusiskon mielestä myös ankara, kun pikkuprinsessa ei aina saanut tehdä mielensä mukaan. Tälle prinsessalle Mummin pitsiverhot oli ehdoton varuste. Täytyihän prinsessalla kunnon huntu olla! Hän oli ehkä niukin naukin koululainen, kun tahtoi koko pikkuleidin voimalla teretsi (=strech) saappaat. Ja vain vähän tuota myöhemmin tyttö tuli murheen murtamana ja sydämensä särkeneenä kotiin. Hoitoponi oli purrut häntä. Ja sehän nyt oli totaalisen paljon kamalampaa, kuin ”rakkaudesta potkiva hevonen”.

Sittemmin olemme jakaneet sydäsuruja. Nauttineet Hullunkurisen perheen juhlista. Hän on ollut morsiusneitoni. Ja minä olen ollut siskoke myös hänen ystävilleen. Kaksi viikkoa sitten säikähdinkin oikein kunnolla, kun sisko oli viety sairaalaan hevosen selästä putoamisen seurauksena. Onneksi selvisimme juntturaan menneillä lihaksilla ja säikähdyksellä. Tuo säikähdys nostatti minussa todelliset suojelemisen ja puolustamisen tunteet. En arvannut sellaisia olevan olemassakaan. Minun siskolle vain paras on kyllin hyvää. Tuon kokemuksen seurauksena teimme yksimielisen sopimuksen, että pyrimme välttämään sairaalaan polille joutumista.

Hänelle neulominen on erityisen mieleistä ja inspiroiduin neulomaan pipon, hänen mieltymyksiään myötäillen. Pyrin tuomaan pipoon muinaisuskontojen ja kulttuurien fiilistä Pikkusiskon kiinnostuksen kohteiden mukaan, siitä myös nimi Pohjanakka pipolle. Lankana ehdoton suosikkilankani Onlinen Kim ja ihanaahan sitä on ebenpuupuikoilla nitkutella. Pipo valmistui jo syksyllä, enkä raaskinut odottaa synttäriin asti, joten sisko sai lahjan, koska on niin ihana sisko. Varsinaiset synttäriyllätykset paljastuvat vasta huomenna, kun Hullunkurinen perhe kokoontuu juhlimaan synttärisankaria.

Today my little sister turns 20. Where this time went? Just few years a go she was strong willing, kid with princess games and not so long ago she made her first contacts with horses, her true love. She and her interest in ancient religions and culture inspired me to knit her this beanie, so this pattern is my design. I love to knit to her. It’s something special for me and it feels so good when she has worn out socks that I have knitted. I’m so very blessed to have sister like her. So happy birthday Little Sister!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s