Tupatossut – House warming, Feet Warming or What Was It?

Näillä paukkupakkasilla on joutunut tyytymään sisäpuuhailuun. Sitkeästi päivä toisensa jälkeen annan mahdollisuuden tuolle houkuttelevalle kirkkaudelle. Ja joka päivä se nipistelee sormenpäissä ja saa haaveilemaan keväästä. En voi kieltää, etteikö auriko jo lämmitä, mutta pakkasta on vaan liikaa.

Huopatossut tupaantuliaislahjana tuntuvat varsin järkeenkäyvältä, ihanalta lahjalta. Tänä talvena lisälämpö on tainnut olla tervetullutta melkein kaikille näiden leveyspiirien varpaille.

Ensimmäistä kertaa tein palatossuja ja suinpäin syöksyin niitä huovuttamaan. Malli, jonka myötä innostuin näistä tossuista, löytyi Novita lehdestä, mutta tuskinpa on heidän originaali-ideansa. Ohje oli vain yhdelle koolle, joten Typyhän ryhtyi soveltamaan. Paljon oli tuuria matkassa, vaikka ei valistuneiden veikkauksien arvoakaan sovi väheksyä. Tossuista tuli oikein passelit tupaansa lämmittäneelle pariskunnalle.

Miellyin kovasti tähän ruutumalliin. Ruutujen neulominen aina oikealla neuleella on niin huoletonta ja joutuisaa. Neulontavaiheessa ehdin jo innostua työn joutuisuudesta, mutta takkiin tuli yhdistelyvaiheessa. Yllättävän aikaavievää puhaa, vaikka pistojen ei tarvitsekaan olla tasalaatuisia, kun huopuvat kuitenkin piiloon.

Novitaa ei liene syytä kehua. Kuinka tuollainen kypsä toimija voi edelleen sairastaa lasten tauteja? Ja valitettavan vähän niistä tunnutaan oppivan. Tiedän, että valinnoillani vaikuttavan kuluttajana käytökseni ei ole sitä johdonmukaisinta. Toisinaan olen valmis rähisemään ja antamaan anteeksi ja toisinaan boikotoin uhmakkaasti. Ilokseni olen todennut, että käyttämäni Novita Huopasen värikartta on laajentunut ja monimuotoistunut. Samalla kertaa sain kuitenkin pettymyksekseni todeta luonnonkuitulankojen valikoiman vähentyneen tämän kevään lankamallistosta. Usko ja tue tässä nyt sitten kotimaista? Ja onko nyt sitten parempi, että kotimainen kulttuuri kuolee ja muuttuu globaaliksi? Ihan kaikkea en kuitenkaan haluaisi tehdä itse. Lampaiden kasvattaminen espoolaiskaksiossa, ei taida olla hyvä vaihtoehto.

IN ENGLISH

My collection of unexpected housewarming gifts keeps expanding. This winter has been proper one. Lot of snow and freezing temperatures. Every warming piece you can get is welcomed. So our friend got felted slippers. I like this square idea. I got exited on it. Until I started to unite the squares. It took quite a lot of time. luckily those stitches faded in felting.

In Finland the amount of yarn suppliers is limited and all the international options are tempting. Our suppliers need to learn a lot and the variety is a challenge too. But if we don’t believe in them, who will? How many changes we should give?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s