Loman pääasioista – Head of my Winter Holiday

Totesin tämän neulojan omien pipojen olen toistakymmentä vuotta vanhoja. Klassinen tilanne. Suutari on ilman kenkiä. Pipojen neulominen on mielipuuhaani, mutta siitäkin huolimatta pipotilanteeni oli huono. Yksi pään lämmike on ollut kesken monta vuotta. Hullua, kun kyse on pannasta, pikkuruisesta ja nopeasti valmistuvasta neuleesta, mutta napin ompelemiseenhan se tyssäsikin. Nyt on nappi paikallaan ja kevättalven kelit kiikarissa.

Toinen pipo puolestaan rikkoo monia periaatteiksi muodostuneita neuleteesejäni. Ensinnäkin se on beessi. Sen saa anteeksi kimaltelemalla kilvan kevätauringon kanssa. Toiseksi; se on jotakin käsittämätöntä tekokuitusöpötystä. Lanka on ihanan paksu ja kimaltava, joten neulojan onnettomat pääasiat olivat paljon paremalla tolalla muutaman tunnin neulomisen jälkeen. Juuri nyt tuo kimaltava muhkeus miellyttää kovasti. Ei se kyllä mitään tuimia tuulia pidä loitolla, mutta siitä en nyt välitä. Katse on jo keväässä.

Ihanat alpakkalapaset eivät ole omaa tuotantoa, vaan Typy sai lahjan toiselta neulojalta. Taisi tuo toinen neuloja tietää, mitä Typy  halajaa. Jos luulette ettei itse neulova ilahdu toisen neuleista olette niin väärässä. Täällä ainakin arvostetaan mitä suurimmissa määrin toisen vaivannäköä ja kaikkia huolella mietittyjä yksityiskohtia. Metri metriltä tuo lanka on punottu muotoonsa minua varten. Onhan se söpöä.

Pääasioihin luonnollisesti lukeutuu Kummityttö, joka lähti hiihtolomalle muutama päivä sitten. Täytyyhän hiihtolomalaisella hiihtopipo olla. Kun suuntana on Japani, malli on tietysti Ravelrystä löytyvä Totoro. Alpakasta syntyy lämpöinen myssy. Tämä myssy vaati harjoittelukierroksen eli ensimmäisellä kerralla tuli minimyssy. Toisella kerralla valitsin suuremmat puikot ja koon. Silti myssyä joutui venyttelemään. Kummitäti teki kinttanan. Jotenkin en päässyt sinuiksi tuon ohjeen kanssa. Kyse ei ollut edes kielimuurista, sillä tarjolla on myös suomenkielinen versio. En taida tehdä uudelleen ja toivottavasti jatkossa syntyy sopivampia Jediprinsessan varusteita.

IN ENGLISH

In the beginning of my holiday I realized that my own hats are more than 10 years old and I really need to do something on it. So I finished on UFO. It was just missing a button, but all these years that button was too much trouble. Normally i don’t use artificial fibers but that junky sparkle made an exception. It doesn’t block the wind, but the spring is coming. I’m planning to do two more hats just for me before this winter is over…

Those sweet mittens aren’t my knittings. My dear friend knitted them for me. They are alpaca and just perfect. My friend really knew what kind of mittens I’d like to have. If you think a knitter doesn’t like to get knitted things you are wrong. They are well appreciated!

That Top Down Bonnet with Anime Character was the obvious choice for my god daughter for her first skiing trip. Since her family is heading to Japan. Me and this pattern didn’t get along that well. I knitted this hat twice and still that hat was bit tight and I really tried to follow that pattern… Well, it was a cute thought.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Loman pääasioista – Head of my Winter Holiday

  1. OooOOoooh!

    Voi Totoro, että on ihana! Ehkä ihkuin hattu ikinä! ♥
    Pieni ku mikä, mutta ooOOOOoooh!

  2. Joo, mie huomasin. Tosin itse en osaa ohjeista neuloa ja oma pää on sen verran iso, että tuo aikuisen koko ei toimi. Eli pitää ehkä vinkkailla kummitytölle, josko hän innostuisi nohevana neulomaan miulle pipon. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s