Virkistäviä lomajuttuja – Refreshing Holiday Stuff

Veljeni ja Rokkiprinsessan joululahja realisoitui ja oli reilu viikko sitten mainio loman aloitus. Ryhmäteatteri ei ole pettänyt minua tällä toisellakaan kerralla. Pirjo Mällinen dramturgisen viihdyttäjän roolissa ansaitsee erityismaininnan. Hän sai kuluneet lausahdukset elämään ja tehostamaan komiikkaa. Klassikkoteos puolsi hyvin paikkaansa tässä hyvin paikallisessa ja nykyaikaisessa sovituksessa. En ole mikään slaavilaisten klassikkojen ystävä, mutta ei Dostojevksin mestarillisuutta vaan voi tämän kokemuksen jälkeen väheksyä. Teatterikokemus viehätti myös lahjansaajia ja parhaassa tapauksessa he jalkautuvat teatteriin uudestaan.

Lomani tyttöjenillassakin oli vahvasti slaavilainen sävy, kun tarinana oli Anna Karenina. Kerrankin sain aikaiseksi yhden niitä ”pitäisi ja tahtoisin”- kulttuuririennoista. Tein siis lomani pisimmän reissun Espoosta Turkuun. Ilta sisälsi tietysti ne pikkusormi pystyssä syötävät pikku piiraat sekä kuohuviiniä.

Tämäkään tulkinta ei ollut klassinen. Se suorastaan säikäytti, kun Krista Kosonen (joka teki huikean roolityön) Anna Kareninan roolissa muistutti lähinnä stripparia ja osa näyttelijäkaartista pärähti paikalle paperipussit päässä. He puhuivat huutamalla. Se oli nykyteatteria. Kantaaottavaa. Ajatuksia herättävää. See aluksi kummalliselta tuntunut toiminta sai perustelunsa ja tällainen tavallinen teatteritallaajakin lähti hyvillä mielin ja kathartiksen saanena kotia kohti. Se oli virkistävää. Täytyisi vaan muistaa käydä useammin ulkoilemassa teatterin merkeissä. Ja muistaa varata väliaikaherkutteluun pöytä etukäteen. Se saa arjen tuntumaan juhlalta.

IN ENGLISH

During my winter holiday I saw two Finnish plays. One in Helsinki and one in Helsinki. Both were interpretations from classical Russian stories. Both experiences were better than I expected. Theater is really refreshing way to go out. I recommend!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s