Onnea Katri! – Congrats Katri!

 

Kiitos kaikille juhlintaan osallistuneille. Onnetar suosi synttäriarvonnassa Katria. Katri on tekijä ja sai siis kasaamani keväisen tekemispaketin. Paketissa on ihanan pehmoista Jitterbug– lankaa, puiset puikot, puuhelmiä, suloinen skräppäys/korttipaperivalikoima sekä pari paperileikkuria.

Neuleblogielämä on muuttunut aika tavalla viidessä vuodessa. Silloin alkutaipaleellani blogeja oli huomattavasti vähemmän ja elimme selvästi alkuinnostuksen aikaa. Kommentointi oli paljon vilkaampa ja erilaisiin kyselyihin ja arvontoihin osallistuttiin sankoin joukoin. Nykyään tarjontaa on todella paljon ja Blogistaniassakin jyllää tehokkuus, jolloin yksittäiselle blogille jää entistä vähemmän aikaa. Taviksilla ei ole mitään mahdollisuutta kilpailla jukkisten tai ostettujen blogien kanssa. En tiedä tarvitseeko meidän edes? Onhan toki telkkarissa työtään tekevän ihmisen elämä väkisinkin mielenkiintoisempaa, hehheh.

Onneksi jokainen meistä saa täällä Blogistaniassa äänestää omilla tottumuksillaan ja mieltymyksillään ja jatkossa minä pyrin aktiivisemmin jättämään kommentteja blogeihin, joita seuraan. Minulle te lukijat olette tärkeitä ja minä kirjoitan näitä asioista teille. Jakaakseni sitä mikä minulle on tärkeää ja tekee minusta onnellisemman. En ole ammattilainen, mutta onhan minullakin hetkeni ja toisinaan niistä seuraa jokin hauska oivallus, jonka pyrin kääntämään ohjeeksi ja pyydettäessä teen sen erityisen kernaasti. Valitettavaa on, ettei meidän tekijöiden kunnioittamisen perinne ole erityisen vahva täällä Suomessa. Häikäilemättä käytetään hyväksi toisten oivalluksia ja tätä tekee lehdistömmekin. Kyllä ohjeilla on yhtäläiset tekijänoikeudet, vaikka tekijä olisikin innokas harrastaja, eikä ammattilainen.

Etsy on todella tervetullut palveluverkosto käsityöläisille, mutta siellä tekijänoikeusrikkomuksia tapahtuu. Omalla kohdalla olen törmännyt Cousteau- pipojen tilaamiseen Etsyn tekijöiltä minun ohitseni. Vaikka tilaus onkin yksityinen, on kyseessä kaupallinen palvelu, josta mallin tekijänkin kuuluu saada korvaus. Tilaaja ei tätä välttämättä ymmärrä, mutta tekijän pitäisi.

IN ENGLISH

Katri won the birthday lottery. Congrats. I gathered a bag with the taste of spring. There are some Jitterbug yarn, wooden needles, beads, set of cute scrapping papers and few paper punches. I hope Katri will enjoy.

I’m wondering weather I have any readers in English. I understand that they have world wide variety of blogs. It this bilingual blog thing totally waste of time. Would that translation robot be enough? You are as important as the Finnish, even though Finish comes first in my post. At least you have found my pattern, but is that all. Please, leave a comment or rating if I can reach you.

Pattern copyright are same to everybody. It doesn’t change it whether the crafter is a pro or amateur. I really appreciate Etsy and it’s services, but it’s comercial there. You cannot get someone’s pattern done and just ignore the original designer. I can understand that a customer doesn’t know this, but providers should respect copyrights. This has happened with my Cousteau hat and I’m not happy with it.

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Onnea Katri! – Congrats Katri!

  1. Niinhän se on, että ei meidän tarvitse kilpailla. Minä tykkään sinun blogistasi ja liian vähän jätän kenellekään kommentteja. Siitä aina koen huonoa omaatuntoa ja siitähän sen huomaa kun omaan blogiin tulee niin vähän kommentteja.
    2006 heinäkuussa minäkin aloin bloggaamaan ja kyllä blogimaailma on siitä muuttunut. Itselleni minäkin bloggaan…
    Toisaalta luulisi, että blogimaailma herättäisi ihmisiä ajattelemaan enemmän tekijänoikeuksiakin. Mutta ei kai se vaan aina niin ole.
    Laskiaissunnuntain terveisin.

    • Mukava kuulla, että tykkäät. Tahdon uskoa, että pala kerrallaan tämä taviksenkin bloggaaminen voi tehdä maailmasta paremman paikan. Olen kovin kärsimätöntä sorttia ja tahtoisin asioiden tapahtuvan nopeammin. Kyllä se yksikin pääsky tekee kesää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s