Uni, paras lääke – To Sleep, The Best Medicine Ever

Loman jälkeen alkoi täysi törinä. Olen tehnyt kahden viikon mittaisen, yhden naisen empiirisen kokeen. Tulos ei sinänsä ole mullistava, mutta sitäkin vakuuttavampi. Testiaineiston vertailu puhuu rajua ja yksiselitteistä kieltään. Väsymyksen myötä onnellisuus ja tyytyväisyys laskee dramaattisesti. Mieli on alakuloinen. Mikään ei innosta. Kaikki on lähinnä tyhmää, ainakin ajatuksen tasolla. Asenteella pystyy tekemään paljon, mutta lähinnä kosmeettista pintakorjailua. Ja mihin kaikkeen energiaa riittääkään, jos se ei mene asenteen ylläpitämiseen?

Unesta on niin helppo tinkiä. Kenellekään ei tarvitse sanoa ei tai aiheuttaa mielipahaa. No, epäsuorastihan tuota mielipahaa sitten riittäkin ja elämänlaatu kärsii. Minä aion järjestää elämäni niin, että unta tulee riittävästi. Virkeänä asiat vaan tuntuvat järjestyvän lähes itsestään. Olo on paljon varmempi sekä huoleton. Sellaista elämää minä tahdon elää. Se on varma!

Väsyneenä käsityötkään eivät maistu yhtä mutkattomasti. Moni tekeillä oleva neule tuntuu tylsältä ja monotoniselta. Ne tyssäävät viimeistään epämieluisiin työvaiheisiin. Ahneesti haluaisin vain aloittaa uusia käsitöitä, saada käsiini uusia lankoja tai puikotella tuoreita menetelmiä. Uutuuden viehätys kaikkoaa nopeasti ja neule jää lepäilemään laakereilleen. Neuleiden loppuun saattaminen tuntuu jyystöltä, kurjalta suorittamiselta. Aina on kuitenkin joku puuha, joka kutsuu seireenin tapaan. Sellainen ykkössuosikki, jonka pariin väsynyt mieli halajaa. Tällä viikolla se on ollut virkistävän turkoosi, puuvillainen huivin virkkausprojekti. Tällä huivilla ei luonnolisestikaan ole mitään aikataulua. Ja sehän etenee.

Käsitöitä en suostu suorittamaan. Koitan varustautua lahjaprojekteihin löysällä aikataululla ja mahdollisimman vähän lupailen mitään etukäteen. Silloin ei tule pettymyksiä ja tämä notkea neuloja saa venytellä suunnitelmiaan. Tällä hetkellä meneillään on kaksi etukäteen luvattua projektia, jotka eivät ole pysyneet minkään valtakunnan aikatauluissa. Ne olen nyt virkeänä päättänyt saattaa loppuun.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s