Juurevaa – Grounded

On kai luontevaa, että tiukassa paikassa, matkalla kohti suurta päämääräänsä, tahtoo onnistua. Jos on tehnyt parhaansa valmistautessaan, myös toiveet onnistumisesta ovat korkealla. Mielessä poukkoilevat hermostuneet, toivoa täyteen ladatut ajatukset. Tällaisessa paikassa epäonnistumista on vaikea niellä. Jälkikäteen mitään ei ole tehtävissä ja mieli on taipuvainen vellomaan prosessia spekuloivissa ja jossittelevissa ajatuksissa. Tuntuu, että hengityskin tasaantuu vasta päivien päästä. Sitä saa rankentaa vahvaa karsinaa, että mörköajatukset pysyvät poissa.

Onneksi on alkukesä. Suosikkivuodenaikani. Vetäydyn pikkuruiseen puutarhaani, joka on täynnä ihmeitä. Nämä ihmeet toteuttavat elämän perustehtävää. Elämä tuntuu niin konkreettiselta ja jatkuvalta, kun upottaa kätensä multaan ja vain muutamaa päivää myöhemmin ihastelee väkeviä elämän ituja. Puutarhassa kuljetaan hetkessä ja iloitaan elämästä.

Tänä toisena parvekepuutarhakesänä yritän kasvattaa suuren osan puutarhastamme siemenistä. Yrteissä keskitymme korianteriin, basilkaan ja minttuun. Haasteena koitamme kasvattaa chiliä ja tänä kesänä tomaatit vaihtuvat herneisiin. Herneköynnösten sekaan kasvatan tuoksuherneitä. Ensimmäinen puutarhainnovaatiokin tälle keväällekin on nähty. Talvisin parveketamme valaisevat suuret lyhdyt. Ihana valoisa kesämme ei juurikaan lisävaloa kaipaa, joten vastaan tulee säilytysongelma. Tapahtui muodonmuutos ja lyhdystä tuli pikkuinen kasvihuone, joka myös toimii. Ainakin toistaiseksi lyhdyillä on siis paikka myös kesäparvekkeellamme. (Hidasta elämää blogissa oli annettu risalle lyhdylle uusi elämä kukka-amppelina. Käy kurkkaamassa!) Ja puutarhastamme löytyy myös kesän ykkösmansikkapaikka, kun mansikka-amppeli muuttaa tänään paistattelemaan päivää vanhalle tutulle paikalle.

Sadepäivästä huolimatta aurinko paistaa puutarhassani. Siellä on helppo hengittää raitista ilmaa ja haaveilla ihanasta, inspiroivasta kesästä.

IN ENGLISH (Sorry about the delay of the translation my English readers)

Things hasn’t gone as planned. There were loads of work and efforts too. In a week I’ll now if it was enough.

Luckily the gardening season is starting. I feel so grounded when I can feel the earth in my hands. Every spring I’m so amazed of the intensity of growth. This year I decided to give a go to green peas. Some herbs are going to be around too and one must have strawberries in her garden.

This time of the year I tend to think that there isn’t anything more important than gardening.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s