Rakastaa, ei rakasta – Loves, Loves not

Ommellessa päädyn usein kysymään itseltäni; miksi en vain neulonut? Johonkin mieleni mutkaan on juurtunut harha, joka sitkeästi pitää otteessaan. Harhan mukaan ompelu on helppoa ja joutuisaa, joten monet asiat kannattaa vaan ratkaista ompelukoneella surauttamalla. Joka kerta ommellessani joudun kuitenkin toteamaan, että se ei ole joutuisaa. Valmista ei synny käden käänteessä surauttamalla. Minun olisi aika jo oppia varaamaan ompeluun kunnolla aikaa ja ymmärtää, ettei edistynyt neuloja osaa automaattisesti myös ommella.

Kuluneena kesänä olen istunut paljon ompelukoneen ääressä. Eksyin jälleen kerran siihen mielen mutkaan ja päädyin tekemään käsityönopettajakoulutuksen näyttötyön pääosin ompelemalla. Uskollisesti perhettämme palvellut Husqvarna Victoria, jonka äitini sai isältäni 30- vuotis lahjaksi veteli viimeisiään. Minulle selvisi, että ompelu on myös ”välineurheilua”. Se sujuu paremmin, jos on toimiva kone. Näyttötyön tehtyäni ja soveltuvuuskokeet selvitettyäni hankin uuden ompelukoneen. Sekin on Husqvarna (Viking Emerald). Ja toden totta ompelu sujuu paremmin toimivalla koneella, vaikkakin arvelen hakevani tuntumaa uuteen koneeseen vielä jonkin aikaa.

Uudella koneella olen ommellut lähinnä suoraa saumaa eli verhoja ja pöytäliinoja. Kodissa on menossa uudistus ja kunnostus, joten vanhat tekstiilit ovat saaneet kyytiä ja uusia on ommeltu. Maakuuhuoneen tyynyt tarvitsivat uudet päälliset, mutta kuten niin usein, sopivan kankaan löytäminen oli pulmallista. Mielitietty pitää kovasti Marimekon kyyttökankaista. Kesäisin suuret lehmät kirmaavat olohuoneen paneeliverhossa ja iltavillit laukkaavat tyynyissä.

Näiden tyynyjen kohdalla ompelutuska ei iskenyt. Osasin ehkä pitää taukoja ajoissa ja kyse on suhteellisen simppelistä jutusta. Ylpeä olen kuitenkin noista painonappilistoista. Noin hienoja nappilistoja en ole osannut aikaisemmin tehdä.

IN ENGLISH

My relationship with sewing is complicated. I tend to think that sewing is fast and fun and I end up wondering; why on earth I didn’t just knit?It doesn’t go so that if you know one, you know them all. Well working machine really helps, that I realised with my portfolio assignment. My mother’s old sewing machine got too old. It was too complicated with it. I decided to get a new one. Life is simler now, but the adjustment is still going on.

Some interior decorating has been going on here. And I’ve been sewing mainly straight seams. We had trouble to find fabric for the bedroom pillows and finally we ended up choosing My Special Someone’s favorite pattern from Marimekko. Tis project was simple and I enjoyed it. Especially happy I am with those buttons behind my pillowcases. They are best I’ve ever made.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s