Toiveista totta – A Dream Come True

Arvelin, etten pystyisi. Epäröin paljon. Ajattelin luovuttaa. En kuitenkaan luovuttanut. Tein parhaani. Kevään edetessä valintani sai vahvistusta. Luin valintakokeeseen ja tein näyttötehtävän. Pohdin työskentelyäni, reflektoin ja analysoin. Jännitin, arvelin epäonnistuneeni ja sain hyväksymiskirjeen. Olen onnellinen ja iloinen saavutuksestani. Minusta tulee siis myös kässänope. Ensivuoden opiskelen lähinnä käsityötä, ajatelkaa!

Näyttötyön tehtävänanto meni kutakuinkin niin, että valmista ompelutyö, tektiilimateriaaleista, joka kuvaa sinua käsityöntekijänä. Oletko miettinyt minkälainen käsityö sinä olisit ja kuinka sen valmistaisit? Ajatusleikki on hauska, mutta tositoimet todella haastoivat. Löytyykö valmistamaistasi töistä jokin työ, joka kuvaa sinua käsityöntekijänä?

Minä tykkään pikkupussukoista. Kevään mittaan olen ollut innoissani huovasta ja työstänytkin sitä. Minusta on kiva venytellä rajoja, siksikin valitsin huovan. Halusin käyttää menetelmää, joka ei vaadi kaavaa sekä kohdata inhokkini, vetoketjun kiinnityksen. Tämän kevään omituisuus tekemisessäni on ollut, että olen innostunut myös kirjonnasta. Totesin, että huovalle kirjonta voisi olla mielenkiintoisempaa kuin kankaalle kirjonta ja niin olikin. Tällaisessa improilussa oli omat haasteensa, jotka tallentuivat niin prosessikuvaukseen kuin reflektioon ja johtivat ratkaisuun, johon voin olla tyytyväinen. Seuraavassa huovallekirjonnassa päätin kyllä kokeilla taikatussia, jonka kävin jo hankkimassakin. Jokin ennalta odottamaton minuun iski, kun minä värejä rakastava, päädyin käyttämään vain kolmea väriä.

I hasitated and doubted. I wasn’t sure and I nearly gave up in front of this challenge. Well anyway, I decided to do my best. That way there wouldn’t be second thoughts. I applied for my second major, craft and design. They took only two and luckily enough I am one of those two. So I’ll be teacher in elementary school and in craft and design. My passion will be part of my profession. With these on going studies I’ve got everything I wished for and you can imagine how happy it makes me.

That selection for the major was made with an exam and a sample project. The project had to describe me as needle worker and it had to include process description and reflection of that process. What kind of needle work would you be? Have you done one? Playing with this idea is fun, but actually doing it, was a challenge.

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Toiveista totta – A Dream Come True

    • Kiitos! Kovin iloinen olet tästä saavutuksesta ollut. Tein siis yhden pussukan, joka kuvissa komeilee vaan edestä ja takaa, sivulta ja makaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s