Iloinen jälleennäkeminen – Long Time no See

Aamupäivällä luonani kävi ystäväni, jota en ollut nähnyt lähes puoleen vuoteen. Molempien elämä on ollut melkoisen hektistä, varsin eri syistä tosin. Sain siis iloisen (kahden pikkupojan, yhden pentukoiran ja ystävän) delegaation aamupäiväteelle ja mehulle. Oli taas niin mukava jutustella teekupin ääressä ja sain kuulla, että Arabian Satumetsä- lautaset ovat enkelibambilautaset ja, kun nyt niitä oikein katsoo, niin kyllä näinhän se on.

Viime vuonna ei paljon  tullut tekemisistä postailtua, mutta kyllähän ne puikot, sakset ja leikkurit viuhuivat kaiken sen mylläkän keskelläkin tai siis pitivät minut kutakuinkin selväjärkisenä. Yhteiselle ystävänpäivämatkallemme Tukholmaan neuloin pipon ystävän päätä lämmittämään. Tämä taitaa olla viides (Kimallusta talvipäiviin, Spiraalipipo, Spiraalipipo pukinkonttiin) Grumperinan ”Spiraalipipo” aka Odessa- pipo, jonka neuloin. Tuo ohje on saatavissa ilmaiseksi Ravelrystä. Ohje on minusta paksulle langalle ja silmukkamäärä on vähän nafti. Tässä pipossa ratkaisin sen lisäämällä yhden mallikerran verran silmukoita ja saman verran kerroksia. Sitten toki täytyy tehdä vähän lisää laskutoimituksia ja lisätä helmiäkin. Lanka on Sirdar Snuggly Baby Bamboota. Mainio pipolanka, kun ei kutita herkintäkään.

Viime kesänä tämä ystäväni oli todellakin 10 pisteen ja papukaijamerkin ystävä, joten neuloin hänelle papukaijasukat. Lanka on siis Novitan 7 Veljestä Papukaija & keltaiset tehosteet kantapäihin ja 4 mm:n puikot. Sukat on neulottu vakkarimenetelmälläni eli varpaista varteen, 48 s/ sukka, tiimalasikantapää, joustevarsi kierretyin oikein silmukoin ja varttahan tein niin kauan kuin lankaa riitti.

Tänään tavatessamme näin hänelle tekemäni kämmekkäät tosi toimissa ja hyvältähän ne näyttivät. Se vasta lämmittää neulojan  mieltä.

Last year I was out of Blogistania, but I did a lot, knitted mostly. Once again I knitted Grumperina’s Odessa. I think this was the fifth time. I think woollen socks are always a good gift idea, so for my friends birthday I knitted her those stripy socks.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s