Kullannupun nutun ohje

Tämä Kullannupun nuttu syntyi maaliskuussa 2006, blogini alkuaikoina. Tämä Kullannuppu on siis jo tokalauokkalainen. Päätin siirtää ohjeen tänne, jotta se löytyisi helpommin. Toivottavasti siitä on iloa edelleen.

Minusta yhdessä tekeminen ja asioiden jakaminen on mukavaa. Niinpä tekemäni neulemallit ovat vapaasti käytettävissä ja luotan siihen, ettei niitä käytetä kaupallisiin tarkoituksiin. Mukavaa tietysti on jos jaat oman versiosi ja kokemuksiasi ohjeistani vaikkapa kommentoimalla tai sähköpostitse.

Lanka: Novitan neliraita Wool, 94 g, mutta lankaa kului kolmatta kerää, kun raidat piti saada kohdalleen.
Puikot: 3 1/2 m
Tarvikkeet: 4 nappia

Oikea etukappale
Luo 55 s. 2 krs aina oikein. Kun kappaleen korkeus on 2 cm, tee ensimmäinen napinläpi: päättele kolme s. ja lisää seuraavalla kierroksella kaksi vanhojen paikalle. Kun kappaleen korkeus on 8,5 cm, aloita kavennukset. 3 s. x1, 2 s. x16 joka toisella kerroksella vasemmassa reunassa. 7,5 cm:n päästä edellisestä napinlävestä seuraava läpi. Kun kappaleen korkeus on 17 cm, aloita hihansuunkavennukset. Kavenna joka toisella kierroksella 3 s. x 1, 2 s. x 1, 1s. x 2. Päättele kappale, kun sen korkeus on 27cm.

Vasen etukappale
Neulo oikean peilikuvaksi.

Takakappale
Luo 56 s. Neulo kaksi kerrosta aina oikein. Kun kappaleen korkeus on 17 cm, tee hihan kavennukset. Kavenna joka toisella kierroksella molemmissa reunoissa 3 s. x 1, 2 s. x 1, 1s. x 2. = 42 s. Kun työn korkeus on 25 cm päättele työn 12 keskimmäistä silmukkaa pääntielle ja sitten joka 2. krs. 1s. x 2. Päättele kappale, kun se on 27 cm.

Hihat
Luo 34 s sukkapuikoille. Neulo 2 krs. aina oikein. Lisää sen jälkeen 2 s. x 16 joka 3. krs. Päättele, kun kappaleen korkeus on 16 cm.

Viimeistely
Ompele yhteen olka- ja sivusaumat sekä kiinnitä hihat. Huolittele pääntienreuna rapuvirkkausella ja kiinnitä napit oikean kappaleen oikeaan reunaan sekä vasemman kappaleen vasempaan reunaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s