Lohikäärme – Dragon

”Joskus me ajattelemme, ettei lohikäärmeitä enää ole. Eikä rohkeita ritareita eikä yhtään prinsessaa, joka liihottelisi salaisen metsän halki lumoten hymyllään peurat ja perhoset.

Joskus ajattelemme, ettei meidän aikanamme ole todellisia seikkailuja. Kohtalo on jossakin taivaanrannan takana; loistavat varjot kiisivät ohitsemme kauan sitten ja katosivat.

Kuinka hauskaa onkaan olla väärässä! Prinsessoja, ritareita, taikaa, lohikäärmeitä, seikkailuja – niitä on olemassa tässä ja nyt, eikä maanpäällä ole koskaan muuta ollutkaan.

Meidän vuosisadalla ne tietenkin näyttäytyvät uusissa vaatteissa. Lohikäärmeet ovat pukeutuneet virkapukuihin ja huonosti istuviin herrain pukuihin tai katastrofihaalareihin. Yhteiskuntamme demonit kirkuvat ja lepattavat ympärillämme, jos erehdymme nostamaan katseen maasta tai rohkenemme kääntyä oikealle risteyksessä, jossa meitä on käsketty kääntymään vasemmalle. Näennäisyydet ovat muuttuneet niin voimallisiksi, että prinsessat ja ritarit voidaan kätkeä toisiltaan – jopa itseltäänkin.

Todellisuuden voimat kohtaavat meitä kuitenkin yhä unissamme ja ilmoittavat, että meissä kohisee sinitulinen virta, jolla voimme muuttaa maailmaamme sellaiseksi kuin haluamme. Joskus kuulemme oivalluksen kuiskaavan totuuden: Me emme ole tomua, me olemme taikaa.”

(R. Bach: Silta yli ikuisuuden)

Ohje on Supersuloiset maskotit kirjasta. Tosin tuon rodun siivet eivät miellyttäneet ja sovelsin paremmin tälle lohikäärmeelle sopivat ilman ohjetta.

Every true prince needs a dragon too. So when the need arouse, I was ready with my crochet hook and I used the dragon patten from that book in Finnish.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s